Izvor: zadovoljna

Pet muških profesija pogubnih za brak: Izbjegavajte ih…

Očigledno, postoje profesije koje žene treba da izbjegavaju kod supružnika kako bi spriječile budući razvod. Svi brakovi su različiti i ne postoje dva potpuno ista braka, ali, određene profesije stvaraju bračne nevolje češće od drugih.
Pet muških profesija pogubnih za brak: Izbjegavajte ih…

avaz

Advokatica za razvode sa 35 hiljada pratilaca na TikTok-u objavila je video u kojem govori o vremenu kada je još bila na pravnom fakultetu, a njena koleginica je podijelila interesantan stav o brakovima sa muškarcima u određenoj profesiji. Prema njihovom iskustvu profesije koje treba izbjegavati su: vatrogasci, policajci, vojnici, hirurzi i piloti.

„Kada sam prvi put počela da se bavim porodičnim pravom prije 13 godina, advokatica mi je dala statistiku o pet muških profesija koje žene treba da izbjegavaju kod svojih partnera ako planiraju da se udaju“, rekla je na svom Tik Tok-u. Prvobitno je mislila da je riječ o čudnoj statistici, ali je tokom karijere ponovo naletjela na ovu tematiku.

„Tokom svoje karijere sam posmatrala najteže slučajeve i, šokantno, mnogi od njih su uključivali muškarce iz ovih pet profesija“, nastavila je ona.

Statistika vam može reći koliki je procenat brakova koji propadnu, međutim, to ne znači da je vaš osuđen na propast. Ali, treba imati na umu da postoje stvari koje su uobičajene. Vodeći se linijom generalizacije, muškarci u ovim karijerama su više narcisoidni i imaju tendencije ka kontrolisanju.

„Ako pogledate ove profesije, šta im je zajedničko? One čine te muškarce ‘bogovima’ u svojoj profesiji“.

Važnost ovih profesija i moć koju donose čine obično čine muškarce problematičnijim, prema njenim riječima, a sudeći po komentarima na njenom videu, mnoge žene su doživjele slične situacije zbijajući šale na račun svojih sadašnjih muževa.

Foto: Tanjug/AP ilustracija

„Moj muž je pilot u vojsci. Dvostruko ubistvo“, glasio je jedan od top komentara.

„Radila sam na telefonskoj liniji za zlostavljanje u porodici i da, to su bile uobičajene profesije. Pritom, ovi muškarci mnogo varaju“, rekla je druga žena koja je potkrijepila ovu informaciju sopstvenim iskustvom kao neko ko je radio na telefonskoj liniji za zlostavljanje u porodici. Mnogi su smatrali da treba dodati i druge profesije, poput advokata i nastavnika.

Opet, treba imati na umu da su ovo samo statistike i da neće svaki muškarac kojeg sretnete u nekoj od ovih pet profesija biti narcisoidan ili podložan želji za kontrolisanjem, ali vrijedi napomenuti, da znate, ako nađete na slične obrasce u vašem životu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

“Počeo sam da kockam sa 14 godina, sa 15 da kradem, robijao… žudnja mi je maglila razum: Zavisnik od kockanja za Standard priča koliko je težak put izliječenja

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

Zeković: Povećao se broj tražilaca besplatne pravne pomoći za žrtve nasilja

MIRJANA KARANOVIĆ ZA STANDARD: Ne bih trošila energiju i ovo malo života što mi je preostalo na politiku

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Knežević: Krivokapić preklinjao Brnabić za pšenicu, brašno, so…

Resor Bratić DPS-u: Komičnim saopštenjem pokušate da podignete moral, svojim već odavno politički posrnulim šefovima

Bajden se rukovao „sa vazduhom“ (VIDEO)

SOCTA 2021: U Crnoj Gori djeluje 10 visokorizičnih kriminalnih grupa, mafija koristi najbrutalnije metode za mučenje i ubijanje suparnika