WhatsApp izgubio milione korisnika zbog novih uslova

Zbog vrlo loše objašnjenog ažuriranja uslova korišćenja, milioni korisnika aplikacije WhatsApp napustili su tu platformu i prešli na alternative poput Signala i Telegrama.
WhatsApp izgubio milione korisnika zbog novih uslova

Napuštanje platforme bilo je toliko veliko da je WhatsApp morao da odloži implementaciju novih uslova, koji su bili zakazani za 8. februar, za 15. maj, a kako bi se korisnicima objasnile promjene koje se unose.

Tokom prve tri sedmice januara, platforma za razmjenu poruka Signal dobila je 7,5 miliona novih korisnika širom svijeta, a Telegram 25, dok je WhatsApp 12. januara pao sa osmog na 23. mjesto najviše preuzetih aplikacija u Velikoj Britaniji.

S druge strane, Signal 6. januara nije bio ni među prvih 1.000 najpreuzimanijih aplikacija, da bi 9. januara dospio na prvo mjesto.

Direktorica javnih politika WhatsAppa za Evropu, Bliski istok i Afriku Niam Svini rekla je odboru za unutrašnje poslove da vjeruje da je egzodus povezan sa ažuriranjem uslova usluge kompanije.

Kako je objasnila, ažuriranje je trebalo da omogući novu grupu alatki oko poslovnih poruka i pruži veću transparentnost oko postojećih politika privatnosti.

“Želimo da bude jasno da ažuriranje neće uticati na privatnost poruka sa prijateljima i porodicom ni na koji način”, saopštila je kompanija WhatsApp.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Milioni će ostati bez WhatsApp-a: Provjerite da li ste među njima, sprema se velika promjena

Predstavljeni novi elekronski servisi u službi građana

Aplikacija “Budi sigurna”: Žrtve nasilja jednim klikom do pomoći

Broj korisnika WhatsApp-a prešao dvije milijarde

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Krivokapić: Brnabićku će imati ko da dočeka

Crnogorski obraz: Katnić da uhapsi nezvane goste koji u Nikšiću kupuju ljude i siju strah

Đukanović: Razočaraćemo sve zainteresovane sa vancrnogorskih adresa, DPS u Nikšiću može do pobjede

Kasalica negirao da ima veze sa spornom karikaturom ministarke Bratić