test

Drakulović: Uprkos nedostatku radne snage svi započeti radovi biće završeni u planiranim rokovima

Standard

29/05/2024

19:43

Ekipe Agencije za stanovanje uređuju fasade na 11 stambenih zgrada kroz projekat 'Za ljepše lice Podgorice', saopštila je za Gradsku Tanja Drakulović iz tog resora.

Ističe da Glavni grad za uređenje zgrada opredijelio million i 400 hiljada eura, a da će Agencija nastaviti sa postavljanjem zaštitnih ograda na više saobraćajnica.

Povezani Članci

Uprkos nedostatku radne snage, kako je naglašeno, svi započeti radovi biće završeni u planiranim rokovima, a zgrade širom Podgorice dobiće novu fasadu, dok će na pojedinima biti zamijen krov, kazala je Drakulović.

“Cijenimo da će do kraja juna površina obrađene fasade kroz ovaj projekat preći 50 hiljada metara kvadratnih. Pojedini objekti bili su izuzetno zahtjevni s aspekta izvođenja, a I velikih gabarita: zgrade Džonson, Pejton, u Ul. Oktobarske Revolucije rađene su fasade, na bulevarima Revolucije i Svetog Petra Cetinjskog, na Starom aerodromu je završena zgrada Spone, započet je I još jedan objekat”, kazala je Drakulović.

Kako bi se saobraćaj odvijao bezbjednije, postavljene su zaštitne ograde duž frekventnih saobraćajnica, što je koštalo oko milion i 400 hiljada eura, kaže Drakulović.

“Do sada su ugrađene zaštitne ograde u ulicama Kralja Nikole, Bratstva i jedinstva i u Moskovskoj. Planirano je da se radi na Bulevaru Pera Ćetkovića i zamjena ograde u Ulici Džordža Vašingtona”, dodaje Drakulović.

Ekipe Agencije za stanovanje će naredne sedmice završiti uređenje ograde oko Vrtića Bubamara u Hercegovačkoj, a postaviće je i na poligonu u Staniseljićima. Drakulović poručuje da će, širom Podgorice, biti postavljeni novi stolovi za stoni tenis i tekbol, kao i sprave za teretane na otvorenom.

Ostavite komentar

Komentari (0)