Jokić najavio otvaranje novih vakcinalnih punktova u Nikšiću, Bijelom Polju, Kotoru i Herceg Novom

Prilikom obilaska postojećihm, nacionalni koordinator za imunizaciju Danilo Jokić najavio je otvaranje novih vakcinalnih punktova u Nikšiću, Bijelom Polju, Kotoru i Herceg Novom.
Jokić najavio otvaranje novih vakcinalnih punktova u Nikšiću, Bijelom Polju, Kotoru i Herceg Novom

Foto: Dom zdravlja Podgorica

“Nacionalni koordinator za imunizaciju Danilo Jokić bio je u radnoj posjeti opštinama Nikšić, Bijelo Polje, Kotor i Herceg Novi, a u namjeri da sa direktorima domova zdravlja otvori nove vakcinalne punktove kojima se vakcine donose građanima”, saopšteno je iz Doma zdravlja Podgorica.

Kako su naveli, Jokić je upoznao direktore domova zdravlja sa novim Akcionim planom vakcinacije, kojim će se pristupiti imunizaciji posebno targetiranih grupa, a sve u cilju povećanja obuhvata imunizacije.

“Jokića su u obilasku pratili regionalni koordinatori, sa kojima je Nacionalni koordinator, uz veliku pomoć i razumijevanje menadžmenta tržnih centara i trgovina, uspio da pripremi nove vakcinalne punktove”, dodaje se u saopštenju.

On je najavio otvaranje novih punktova kojima će se vakcina protiv COVID-19 donijeti građanima, dodaju, ali i sa regionalnim koordinatorima dogovorio obilazak mobilnih vakcinalnih timova u ruralnim područjima.

“Za ovu priliku su uz saradnju Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja obezbijeđeni i posebni frižideri za prenos svih vakcina u udaljena mjesta, pa samim tim i dostupnost Fajzer vakcine na svakom mjestu i svakom građaninu u Crnoj Gori”,navedeno je u saopštanju.

Iz Doma zdravlja podsjećaju,  Vlada Sjedinjenih Američkih Država donirala je 2.7 miliona dolara kroz Projekat jačanja kapaciteta za pružanje odgovora na COVID – 19 u Crnoj Gori, koji će implementirati kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, dok će Ministarstvo zdravlja biti realizator.

“Poseban dio donacije je opredijeljen za povećanje sveobuhvata vakcinacije, čime se otvaraju mogućnosti za intezivniju kampanju i posvećenost svakom građaninu”, zaključuje se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Privremeno zatvaranje nekih vakcinalnih punktova u opštinama

Podgoričani se žale na duga čekanja u Domu zdravlja

Dabetić najavio tužbu zbog smjene

Ispraćen proces vakcinacije u vakcinalnim autobusima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

VOLI cijena: Preporuka proizvoda sa najnižom cijenom na tržištu

Đukanović: DPS nije arhivirana, imamo dva rješenja koja preferiramo

Od koronavirusa preminuo Elvis Ćatović

SVAĐA U SKUPŠTINI – Boškovića opominju što Joanikija naziva popom, Koprivica: Mitropolit nije stvar da bude dostavljen