test

(VIDEO) Knežević: Milatović da se isključi iz Crkve, bolje da ne ulazi u ono što je ranije izazvalo litije

Standard

08/06/2024

16:22

Predsjednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević oglasio se na mreži X gdje je javno uputio poziv SPC da se isključi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović iz crkvene zajednice zbog promocije Crnogorske pravoslavne crkve.

“Ima li ko iz mitropolije da kaže Jakovu Milatoviću da je zbog jučerašnje promocije tzv. CPC zaslužio isključenje iz crkve? Ili možda fresku u hramu? Ali ne može se stizat: Vampir, Stiv, Maradona…Za kim zvone zvona”, poručio je Knežević.

Povod za reakciju bila je posjeta Milatovića koji je boravio na Kipru gdje se sastao sa poglavarom Kiparske pravoslavne crkve arhiepiskopom Georgijem.

Kako smo ranije danas objavili, mediji na Kipru citiraju arhiepiskopa Georgiosa III, koji je nakon jučerašnjeg sastanka s predsjednikom Crne Gore Milatovićem, doslovno kazao:

“CRKVA CRNOGORSKA još uvijek NIJE AUTOKEFALNA i mislim da ono što je istina među svim ostalim pravoslavcima postoji i među nama. Kada, uz Božiju pomoć, POSTANU AUTOKEFALNI, naši odnosi će se sigurno dalje razvijati”.

Milan Knežević danas boravi u Beogradu gdje se održava Prvi srpski sabor pod nazivom “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska”.

U intervjuu za Informer, Knežević je prekomentarisao potez predsjednika Jakova Milatovića koji je, kako Knežević kaže, nije našao za shodno da upozna kiparskog arhiepiskopa Georgijema, da je jedina kanonski priznata crkva u Crnoj Gori Srpska pravoslavna crkva.

“Bolje da ne ulazi u ono što je ranije izazvalo litije i što bi opet moglo da izazove odgovor naroda”, poručio je Knežević.

Izvor (naslovna fotografija):

Boris Pejović

Ostavite komentar

Komentari (3)

Goka

10 Jun. at 22:59

Pipun stari izdajnik bi da je na vlast u CG a nebi da Crnogorci imaju svoju crkvu i Drzavu sve bi da ponisti da bi se ilizivao Vucicu i ostalima jedno veliko dno od covjeka

mila

09 Jun. at 12:47

Pipun je isključio svoj mozak pa sada mlati i aveta!

mila

09 Jun. at 08:38

Pipun je rijetka blesa koja je zadesila CG. Opasno je što je blesa Pipun oboljela od značaja, umislila da je neko, a na brata uopšte ne liči.