test

Ovako je pisala Borovinić Bojović o napadu na Dubrovnik: Ustaška krv je podivljala…

Standard

16/11/2020

12:36

Ustaška krv je podivljala, to više nije krv čovjeka, to je zvjerska krv, pa apelujem da se najoštrije osude svi izdajnici i oni koji su odbili da ranjenom bratu pruže ruku pomoći, gledajući mu smrt pred očima, pisala je 1991. godine Jelena Borovinić Bojović, povodom napada na Dubrovnik, piše CdM. Kako navode, to njenio pismo objavljeno je u specijalnom izdanju Pobjede – “Rat za mir”, 1991,

Njeno pismo u kome pozova da Crnogorke traže da se formiraju dobrovoljački odredi, i gdje poručuje da je i nju pozovu na dubrovačko ratište objavljeno je u specijalnom izdanju Pobjede – “Rat za mir”, 1991, piše CdM.

Tekst koji je tada objavljen prenosimo u cjelosti:

“Crnogorke traže da se formiraju dobrovoljački odredi Pozovite i mene. Ne mogu a da vam se ne obratim u ovako teškim vremenima, kada čovjek nemilosrdno kolje čovjeka kao najkrvoločniju zvijer, a da ne osudim one koji su izbjegli vojnu obavezu i rezervu a jedu hljeb ove zemlje – proklet im bio! Ustaška krv je podivljala, to više nije krv čovjeka, to je zvjerska krv, pa apelujem da se najoštrije osude svi izdajnici i oni koji su odbili da ranjenom bratu pruže ruku pomoći, gledajući mu smrt pred očima. Prokleće ih njihovo potomstvo i kosti izmučenih duša. ih u ime moje generacije da istraju u ovom surovom ratu jer pobjeda mora biti na strani pravde. Ponosim se svim dobrovoljcima iz Nikšića, Titograda i svih ostalih mjesta moje Crne Gore. Vjerujem daće djeca ponovo u miru ići u školu i da će se na njihovim crtežima, umjesto pušaka, tenkova i bombi, ponovo naći bezbrižna dječja mašta. Želim da ponovo zavlada ljubav i prestane rat. A ja sam samo jedna od hiljade mojih vršnjaka koja se boji, nada i moli za mir. Jelena Borovinić, učenica Titograd”.

Dr Jelena Borovinić Bojović je sada kandidatkinja za ministarku zdravlja u Vladi koju pokušava da formira mandatar Zdravko Krivokapić.

Borovinić Bojović je u žižu javnosti dospjela dok se na Pulmološkom odjeljenju Kliničkog centra gdje je ona načelnica liječio od koronavirusa nedavno preminuli mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije.

Ona je saslušavana i u podgoričkoj policiji nakon što je objavljeno da je prilikom iznošenja tijela Amfilohija iz Kliničkog centra starješina Sabornog hrama u Podgorici Dragan Mitrović, koji se u KC liječio od koronavirusa, obukao svešteničku odoru, i uz nečiju saglasnost izašao iz svoje bolesničke sobe i sa ostalim sveštenstvom, ljekarima i medicinskim osobljem ispratio posmrtne ostatke mitropolita do izlaza.

Izvor: CdM,

Ostavite komentar

Komentari (2)

Genije

19 Nov. at 08:40

Pričala je isto što i predsjednik Milo Djukanović Samo što je on govorio kao funkcioner a ona kao obična građanka

boki

18 Nov. at 14:45

Pa nije ništa gore pričala nego li joj premijer