test

Peticija da se Katnić brani sa slobode: Selektivna i politički motivisana “pravda” je gora i od najgore nepravde

Standard

22/04/2024

09:29

Nakon što su se Crnogorski helsinški komitet za ljudska prava (CHO) i grupa građana obratili otvorenim pismom glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, u kojem ukazaju da je hapšenje nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića praćeno nezapamćenom, orkestriranom, političkom i medijskom hajkom, pokrenuta je i online peticija. 

Peticiju možete potpisati na sljedećem linku ovom linku

CHO i grupa građanskih aktivista zahtijevaju da se ne dopusti Katnićeva smrt u Istražnom zatvoru, već da mu se omogući odbrana sa slobode uz punu medicinsku i drugu potrebnu zaštitu.

Uz konstataciju da je Katnić ozbiljno narušenog zdravlja a njegova odluka da štrajkuje glađu izaziva ogroman rizik po njegov život, naglašavaju da se “eventualna optužnica mora zasnivati i dokazivati na činjenicama i vjerodostojnim dokazima”.

“G. Katniću ne može biti presuđeno prije suđenja, u atmosferi linča i političkog progona, a u uslovima njegovog ozbiljno narušenog zdravlja i uz štrajk glađu. Selektivna i politički motivisana “pravda” je gora i od najgore nepravde. Postupanje prema g. Katniću mora biti zakonito u svakom detalju. Bilo kakav politički motivisani uticaj mora biti zaustavljen i osujećen”, poručuju.

Izvor (naslovna fotografija):

Milivoje Katnić

Ostavite komentar

Komentari (1)

Milorad Pejovic

21 Apr. at 12:08

SLoboda !