test

Sjutra počinje Kongres neurologa Crne Gore sa međunarodnim učešćem

Standard

21/02/2024

15:31

U organizaciji Udruženja neurologa Crne Gore i Crnogorskog udruženja za moždani udar, u periodu od 22. do 25. februara 2024. godine, u Hotelu Avala u Budvi, održaće se Kongres neurologa Crne Gore sa međunarodnim učešćem pod nazivom Izazovi savremene neurologije. Kongres će okupiti neurologe, ljekare drugih specijalnosti, specijalizante - mlade ljekare, medicinske sestre, predstavnike farmaceutskih kompanija te drugu zainteresovanu stručnu javnost iz Crne Gore, Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

Plenarna predavanja, stručni simpozijumi i satelitski simpozijumi farmaceutske industrije biće prilika da se čuju najnovije smjernice za dijagnostiku i liječenje brojnih neuroloških oboljenja: multiple skleroze, cerebrovaskularnih bolesti, oboljenja perifernog nervnog sistema, neurodegenerativnih bolesti, epilepsija, glavobolja i drugih bolnih stanja kao i rijetkih neuroloških bolesti. Sastavni dio Kongresa su Simpozijum mladih neurologa i Simpozijum medicinskih sestara – tehničara. Kongres je akreditovan kod Ljekarske komore Crne Gore.

Organizaciju kongresa su nesebično podržale farmaceutske kompanije iz Crne Gore i regiona. Svečano otvaranje Kongresa će se održati 22.02.2024. godine u 19h u Hotelu Avala, Budva, a Kongres će otvoriti dr Vojislav Šimun, ministar zdravlja u Vladi Crne Gore.

Izvor (naslovna fotografija):

Budva

Ostavite komentar

Komentari (0)