Đurišić će savjetovati Abazovića u oblasti vazduhoplovstva

Dugogodišnji direktor ''Montenegro erlajnsa'' Zoran Đurišić postavljen je za savjetnika, odnosno konsultanta premijera Dritana Abazovića, za oblast vazdušnog saobraćaja.
Đurišić će savjetovati Abazovića u oblasti vazduhoplovstva

Printscreen Youtube

Kako saznajemo, njegova zaduženja odnosiće se na rad i unaprjeđenje novog nacionalnog avioprevoznika “ToMontenegro”, ali i rješavanje pitanja i odnosa sa “Montenegro erlajnsom” u stečaju. Dodatno, baviće se Aerodromima, kao i civilnim vazduhoplovstvom.

Đurišić je doktorirao na Mašinskom fakultetu prije 25 godina, a na temu vještačke inteligencije. Školsku 1989/1990. godinu proveo je na postdiplomskim studijama Mašinskog fakulteta u Finskoj, u jednoj od najpoznatijih laboratorija za vještačku inteligenciju u Evropi. Objavio je 25 naučno-istraživačkih radova u zemlji i inostranstvu.

Osnivač je prvog crnogorskog nacionalnog avio prevoznika “Montenegro erlajnsa”, kojim je rukovodio skoro 20 godina. MA je uspješno poslovao od prvog leta 1997. godine do ekonomske krize izazvane recesijom 2008. godine, u kojoj je bankrotirao i prestao da radi veliki broj avioprevoznika, a svi su poslovali s ogromnim gubicima.

Stečajna uprava MA je tužila “ToMontenegro” zbog upotrebe novog loga koji je sličan njihovom i onemogućavala članstvo u IATA, što otežava poslovanje nove kompanije.

”ToMontenegro” je osnovan u februaru prošle godine, dok je prve komercijalne letove imao četiri mjeseca kasnije, 10. juna. Osnovala ga je Vlada s kapitalom i državnim ulogom od 30 miliona eura. Kompanija je lani ostvarila gubitak od 4,9 miliona eura. U svom vlasništvu ima dva aviona, dok je treći iznajmljen.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Banke od kamata ostvarile prihod od 148 miliona, a od provizija skoro 38 miliona eura

CKB i NLB napravile najveći profit, u minusu samo Komercijalna

Vlada odlučila da sa Srbijom pregovara o ekonomiji

Stranci kupili nekretnine vrijedne 184 miliona eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Konjević o UO Montekarga: Ne treba kondukter i ugostitelj da budu predstavnici državnog kapitala

Knežević: Među plaćenicima koji ratuju u Ukrajini bila dva Crnogorca, jedan poginuo

GO SNP-a u utorak: Jokovićeva partija razmatra rušenje vlasti u Nikšiću i Mojkovcu

TENDERI ŠPANSKA SELA: MUP rentirao ”Opele” još godinu, a ”Škoda” uskoro stiže – građani od oktobra do juna plaćaju dupla vozila policiji