test

Mujović formirao tim za analizu Ugovora za Brskovo, sjednice javne

Standard

29/01/2024

16:51

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, formirao je Međuresorni radni tim za izradu stručne analize Ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja na prostoru bivšeg rudnika ''Brskovo''.

Kako je saopšteno iz tog resora, formiran je tim za izradu analize Ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju sulfidne polimetalične rude (Pb, Zn, Cu,FeS2 i ostalih pratećih sulfida metala) na pomenutom prostoru, a u skladu sa zaključkom Vlade Crne Gore.  

” Sjednice Međuresornog radnog tima će biti otvorene za javnost, u skladu sa namjerom ministra Mujovića da uvede novu praksu da pitanja od višestrukog interesa za građane Crne Gore ne smiju biti obavijena velom tajnosti I da sve zainteresovane strane imaju pravo da znaju kakvu nam sudbinu kroje Ministarstvo I Vlada. Pozivamo sve zainteresovane NVO, medije I širu javnost da prisustvuje sjednicama o čijim terminima održavanja će biti blagovremeno obaviješteni”, kazali su iz Ministarstva.

Osnovni zadatak Međuresornog radnog tima je, kako navode, da se izvrši stručna analiza Ugovora, Aneksa i dostavljene dokumentacije, kako bi na osnovu Izvještaja Vlada Crne Gore zauzela konačan stav po ovom pitanju.

Iz Ministarstva su kazali da je prva sjednica Međuresornog radnog tima, planirana za 1. februar u prostorijama Ministarstva energetike i rudarstva.

Ostavite komentar

Komentari (0)