test

Mujović: Utvrđen tačan prihod radnika Željezare na mjesečnom nivou

Standard

17/10/2024

18:30

Zadatak radnika Željezare Nikšić jeste da intenziviraju svoje aktivnosti na izradi konstrukcija za solarne panele i betonske blokove i da se tačno zna koliki mora biti prihod radnika Želejzare na mjesečnom nivou kako bi kompanija poslovala na jedan adekvatan način, saopštio je ministar energetike Saša Mujović nakon sastanaka sa radnicima i rukovodostvom Željezare Nikšić i EPCG.

Mujović je istakao da Željezara Nikšić ima veliki problem sa nagomilanim poreskim dugom koji u ovom momentu iznosi preko milion i po eura, i da bi zbog toga po zakonu slijedila blokada odnosno uvođenje stečaja u kompaniji Željezara.

Ocjenjuje da bi se to negativno odrazilo na zaposlene u Željezari.

“Tako da smo posedstvom premijera Spajića i zaista velikiom angažmanom juče imali izuzetni podotvoran sastanak sa direktorom poreske uprave gospodinom Laketićem i potrudili se da pronađemo jedno kompromisno rješenje kako bi radnicima ubuduće bili isplaćivani lični dohoci”, rekao je Mujović.

Zadatak radnika je da intenziviraju svoje aktivnosti na izradi konstrukcija za solarne panele i betonske blokove i da se tačno zna koliki mora biti prihod radnika Želejzare na mjesečnom nivou kako bi kompanija poslovala na jedan adekvatan način.

On je kazao da če to biti osnova kako bi se moglo ući u reprogram poresakog duga.

“Danas sam kao ministar energetike prisustvovao sastanku i radnicima predočio da je situacija veome teška i složena, pozvao ih da zbijemo redove i da jednostavno na mjesečnom nivou radnici proizvode otprilike tri mega vata odnosno kontrukcioja i betonskih stubova za potrebe instalacije tri megavata solsrnih panela. Oni su to prihvatili i zaista se nadam da će rješenej biti kvalkitetno i i održivo na na duže staze”, zaključio je Mujović.

Izvor (naslovna fotografija):

Dobrilo Malidžan

Ostavite komentar

Komentari (0)