test

Spajić: Bulevar Vojislavljevića će unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu, imaće četiri trake i koštaće 14,5 miliona

Standard

17/09/2024

12:28

Premijer Milojko Spajić, ministar finansija Novica Vuković i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović kazali su na konferenciji za medije da će biti raspisan tender za rekonstrukciju Ulice Vojislavljevića u podgoričkom naselju Zabjelo.

Premijer je rekao da je Bulevar Vojislavljevića vrlo važan projekat, koji će značajno unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu u Glavnom gradu. 

Vuksanović je precizirao da je vrijednost projekkta 14,5 miliona eura i da će se izgraditi bulevar od kružnog toga na Zabjelu do mosta ka magistrali prema Danilovgradu. On je izrazio zadovljstvo što će konačno biti riješen problem ovog “uskog grla” u glavnom gradu.

Vuković je rekao da se radi o projektima koji mogu da budu kandidovani za kapitalni budžet. 

Ranije su gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović potpisali su Sporazum o sufinansiranju radova za rekonstrukciju Ulice Vojislavljevića u podgoričkom naselju Zabjelo. Riječ je o saobraćajnici dužine 3,2 km, od kružne raskrsnice u Ulici 4. jula do mosta preko rijeke Morače.

Odgovarajući na pitanja novinara, premijer je rekao da radnici i građani koji to žele, mogu slobodno da protestuju. On je rekao da dolazi do blokade saobraćajnica, ali da je država jasno stavila do znanja da se zakon mora poštovati. 

O razvojnoj banci

O razvojnoj banci; Spajić: U pitanju kvalitetan zakonski tekst

O predlogu zakona i Razvojnoj banci ministar finansija Novica Vuković je kazao da je to jedan proces koji je već bio započet.

“Sve klauzule koje postoje zakon predviđa su ispoštovane. Tu se napravila zabuna kao i o obračunu penzija.
Problematizovano je korišćenje depozita, ali da je precizirano da to pitanje treba riješiti na način na koji je Centralna banka to već uradila”, rekao je on.

Spajić je dodao da Evropska komisija nije ukazala da ima neusklađenosti. On je rekao da je u pitanju kvalitetan zakonski tekst.

O Q groznici; Spajić: Građani ne treba da brinu 

Novinare je zanimalo šta Vlada misli povodom zakopavanja krava zaraženih kju groznicom.

“To je nadležnost lokalnih samouprava. One znaju koje lokacije su bezbjedne i najbolje znaju koje odgovaraju građanima”, kazao je Spajić, poručujući da će zbog kju groznice svima koji su ostali bez grla šteta biti nadoknađena.

O boravku nastavnika i djece u Srbiji; Spajić: Ne možemo da utičemo kako će ljudi da provode svoje slobodno vrijeme

“Vlada ni Ministarstvo nijesu incirali, niti pravili eskurzije bilo gdje takvog tipa. Vratio bih se na saopštenje Ministarvo prosvjete. Mi nemamo nikakve veze sa tom pojavom. Što se tiče vanastavnih aktivnosti na to ne možemo da utičemo”, kazao je Spajić.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je, podsjećamo, dobilo potvrdu da nijedna od 163 osnovne škole u Crnoj Gori nije organizovala odlazak učenika i nastavnika na prijem kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, organizovao prijem za učenike i nastavnike osnovnih škola i predsjednike opština iz Crne Gore i bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska i poručio im da je “Srbija njihova kuća”.

Izvor (naslovna fotografija):

Standard

Ostavite komentar

Komentari (0)