test

Toliko o kriteriju stručnosti: Marina Jočić na čelu EPCG Solar gradnje

Standard

23/03/2024

14:20

Nakon svih zaklinjanja nove vlasti da će kriterijum stručnosti biti sveto slovo prilikom izbora i imenovanja novog kadra, funkcionerka Nove srpske demokratije Marina Jočić postavljena je na čelnu funkciju Upravnog odbora EPCG Solar gradnje.



Pored Marine Jočić u novom Upravnom odboru su Miroslav Doderović (Demokrate), Ahmet Đonbaljaj (AA), Veljko Vasiljević, Zoran Čolaković (DNP), Neđeljko Lekić i Igor Vlahović, potvrđeno je „Danu“ nezvanično iz ovih kompanija.

Izbor dugogodiišnje poslanice Demokratskog fronta za predsjednicu Upravnog odbora EPCG Solar gradnje može se kvalifikovati kao novi uspon bivše predsjednice Upravnog odbora Nacionalnih parkova, bivše direktorice Prve TV, bivše predsjednice Upravnog odbora JU Muzeji i galerije u Podgorici… 

Da bivša poslanica koja je čupala mikrofone u Skupštini i gađala bocama poslanike ne ostane zadugo bivša, zdušno se evo trudi i 44. Vlada, poklanjajući Marini Jočić ovu značajnu funkciju, koja joj pristoji taman koliko i njenoj stranci priča o evropskim integracijama i zapadnim vrijednostima.

Pitanje je koliko se ovim njenim unaprjeđenjem podrivaju napori ministra Saše  Mujovica da spriječi politička naimenovanja, koja su predviđena sporazumom aktuelne parlamentarne većine.

Nakon brojnih sličnih “kadrovskih” rješenja i naimenovanja, nije ni čudo što ironičnu opasku: “Neće dati URA”, sve češće zamjenjuje – neće dati PES.

Izvor: Antena M/Dan
Izvor (naslovna fotografija):

Marina Jočić

Ostavite komentar

Komentari (1)

Mnenk

23 Mar. at 16:03

Ima li kraja provociranju svega što je crnogorsko? Kakvo je to propadanje i sprdanje sa firmama i institucijama doduše četničkim, kada se na vrhu dovodi “žena” u godinama, koja je harala i gađala po Skupštini, a po mnogo institucija u CG ostavila prljavi trag M.Jočić, a za neke od članova upravnog odbora postavljeni Miroslav Doderović koji je od DPS uzeo sve što se moglo uzeti i stan u Pg i sve drugo što se moglo uzeti, a od kada je prošetao u Šavnik sa magistrom Aleksom Bečićem postao veliki demokrata, do Veljka Vasiljevića koji je takođe iz DPS prešao u PZP, a sada vidimo u partiju M.Kneževića koji toliko mrzi i provocira sve što je crnogorsko da je to prevršilo svaku meru? Vasiljević je veliki prijatelj Banja Luke i Dodika, a od Nikšića, preko Podgorice, Budve i Bečića posjeduje toliko nekretnina da ih ni sam ne može prebrojati u jednom dahu,kako je to stekao nikome ko malo bolje poznaje situaciju nije, niti će biti jasno. To su ljudi koji će solar dići na noge državnim parama preko EPCG kao dosad i velikog akcionara M.Dodika koji se nalazi na crnoj listi SAD, a A.Mandić i četnička bolumenta koja razara ovu državu njemu omogućava da ulazi u energetski sistem CG.