test

U Bordu EPCG evropski stručnjaci: Katić, Milanović i Miljanić

Standard

21/02/2024

09:58

U novom Odboru direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) od strane profesionalaca biće trojica stručnjaka koji se smatraju najvećim iz oblasti energetike u Evropi.

Novi članovi Odbora EPCG biće prof. dr Jovica Milanović dekan Elektrotehničkog fakulteta u Mančesteru, prof. dr Zoran Miljanić, profesor na ETF u Podgorici, i prof. dr Vladimir Katić, profesor FTN u Novom Sadu, piše Portal RTNK.

Milanović je najveće evropsko ime u oblasti elektroenergetskih sistema i aktuelni dekan School of Electrical Engineering University of Manchester.

Vladimir Katić je utemeljivač snažnog FTN-a u Novom Sadu, koji se tretira kao najbolji tehnički fakultet u region. Napravio je prvu solarnu elektranu u Srbiji i kreirao atlas vjetrova u Srbiji.

Zoran Miljanić smatra se jednim od najvećih crnogorskih stručnjaka u oblasti elektro energetskih sistema, sa ogromnim brojem realizovanih projekata.

Vanredna skupština akcionara EPCG biće održana u petak. Dioničari, kako je najavljeno, treba da razriješe postojeći Odbor direktora i izaberu novi.

Promjenu u Bordu EPCG ranije je najavio ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, najavivši uz to da će među članovima biti i profesionalci.

Izvor (naslovna fotografija):

EPCG

Ostavite komentar

Komentari (0)