URA: Nazaposlenost nikad manja, impresivan rezultat rada aktuelne Vlade

Impresivni rezultati koji stižu kao bilans pred kraj godine u pogledu zaposlenosti crnogorskih građana sami za sebe govore o uspješnosti ekonomske politike Vlade Dritana Abazovića, tvrde u GP URA.
URA: Nazaposlenost nikad manja, impresivan rezultat rada aktuelne Vlade

Foto: GP URA

“U trećem kvartalu 2022. godine po statistici Monstata stopa nezaposlenosti crnogorskih građana je najmanja otkada se vrši evidencija i iznosi 13 odsto. Ono što je takođe važno napomenuti jeste da je u dosadašnjem toku ove Vlade kreirano novih 10.000 radnih mjesta, pa je sa 53.409 nezaposlenih (kada je Vlada formirana) danas broj smanjen na 44.923, odnosno sa 217.520 zaposlenih, danas broj uvećan na 226.341”, kažu u GP URA.

Dodaju da uz očuvanje standrada u maksimalno mogućoj mjeri, u kontekstu globalne krize i galopirajuće inflacije, prosječna zarada bilježi konsatantan rast.

“Sve ovo ne bi bilo moguće bez brižljivog odnosa prema javnim finansijama i poštenog odnosa prema državnom novcu. URA je pokazala da kada na najvišim državnim funkcijama ima svoje kadrove oni bilježe samo impresivne rezultate koje u krajnjem znače bolji život svih građana”, zaključuju u GP URA.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Buduća predsjednica Savjeta Biblioteke kucala tikete, a direktor se poziva na li...

Asanović poručio Injac: Pet mjeseci smo čekali da dođete na vlast, onda nam zaka...

DR SANJA LEKIĆ ZA STANDARD: U CG najčešći karcinomi pluća i dojke, revolucija u ...

Država bi se teško odrekla dobiti od 60 miliona eura