test

Zaključen Kolektivni ugovor: Veće plate zaposlenima u Željezničkom prevozu

Standard

05/07/2023

16:12

Odbora direktora Željezničkog prevoza Crne Gore AD Podgorica je na današnjoj sjednici potpisao Kolektivni ugovor kojim su se stvorili uslovi za povećanje zarada zaposlenima u toj kompaniji.



Novim kolektivnim ugovorom usklađenim sa Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru i odredbama Opšteg kolektivnog ugovora iz decembra 2022. godine, značajno se poboljšavaju uslovi i prava po osnovu rada zaposlenih u jedinoj kompaniji koja se bavi prevozom putnika na željeznici. Njegovom primjenom će se obezbijediti značajan porast zarada za sve nivoe stručnih kvalifikacija, posebno one sa sedmim stepenom stručne spreme – saopšteno je iz Željezničkog prevoza.

To znači, kako kažu u toj kompaniji, da će prosječna zarada dostići prosjek na državnom nivou.

“Zarade zaposlenih sa najnižim stepenom stručne spreme će dostići iznos minimalne zarade u državi, dok je značajno povećanje i kod zaposlenih sa četvrtim stepenom stručne spreme čiji poslovi su neposredno vezani za organizaciju i bezbjednost željezničkog saobraćaja. Zadovoljstvo nam je da je profesionalnošću, dobrom saradnjom i razumijevanjem Odbora direktora, menadžementa i reprezentativnih sindikata, kao i uz značajnu podršku Ministarstva kapitalnih investicija, nakon dužeg vremena usvojen ovaj važan akt koji će, osim poboljšanja socio-ekonomskog i pravnog položaja zaposlenih u Društvu, dovesti do većeg interesovanja među potencijalnim novim stručnim kadrovima i cjelokupnog napretka ove kompanije “, poručuju u Željezničkom prevozu.

Potpisivanju Kolektivnog ugovora prisustvovali su izvršna direktorica Ilinka Pavićević, predsjednik Odbora direktora, Marko Bertanjoli, članovi Odbora direktora,Dragoljub Radošević, Miralem Redžepagić, Željko Miladinović i Mirsad Veliu, kao i predsjednici reprezentativnih sindikata ovog Društva, Svetozar Stanović i Milan Usančević.

Povezani članci

Ostavite komentar

Komentari (0)