Izvor: Pobjeda

Drecuna i Mašanovića pokušali da ubiju ručnim bacačem

Na automobil u kojem su bili Nikola Drecun i Igor Mašanović sa Cetinja u cetinjskom naselju Bajice juče ispaljen je ručni bacač, saznaje Pobjeda iz više izvora.
Drecuna i Mašanovića pokušali da ubiju ručnim bacačem

Izvor: RTCG

Granata je pogodila ispred blindiranog automobila, pa su tako Drecun i Mašanović preživjeli napad.

“Prema trenutnim informacijama, u eksploziji nije bilo povrijeđenih”, saopšteno je nezvanično u ponedjeljak iz policije.

Nikola Drecun i Igor Mašanović slove za pripadnike kavačkog klana.

Igoru Mašanoviću, Mariju Miloševiću i Vukanu Vujačiću sudi se pred Višim sudom u Podgorici zbog ubistva Radomira Đuričkovića 2016. godine na Cetinju.

Mašanović je izašao iz pritvora u septembru.

Milošević, Vujačić i Mašanović optuženi su da su kao saizvršioci ubili Đuričkovića i sa umišljajem doveli u opasnost život Milorada Radulovića.

Nikola Drecun se tereti da je pripadnik 23-člane kriminalne organizacije koju su formirali Radovan Mujović i Vasilije Rafailović, a koja se tereti za više krivičnih djela. On je iz Istražnog zatvora izašao 11. novembra.

Optužnicom SDT-a su pored Drecuna, Mujovića i Rafailovića, obuhvaćeni Petar Lipovina, Mitar Marković, Filip Knežević, Žarko Pejaković, Lazar Nedović, Aleksandar Ćetković, Boško Pavlović, Jovan Mirković, Aleksandar Stevanović, Marko Zorić, Nikola Marić, Uroš Đurđevac, Filip Bešović, Goran Rakočević, Ivan Brnović, Mošo Paović, Aleksandar Đurđevac, Uroš Vučinić, Davor Avdić i Nemanja Zurovac.

Tužilaštvo ovu grupu povezuje za pokušaj ubistva boksera Dragana Radonjića na Cetinju 2017. godine, napad na ugostitelja Branka Rafailovića, napad na lokal „Tani“ 2019. vlasnika Ranka Radulovića, podmetanje požara na pet vozila Miloša Đuričkovića i Igora Vušurovića, podnijete su prijave protiv osoba koje su planirale ubistvo Marka Ljubiše Kana.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Prim.dr Ivan Ilić, pionir laparoskopske hirurgije u Crnoj Gori

Crnogorska ekonomija stagnira

Đenero: Suverenisti pokazali da znaju igrati u lošim uslovima, uspjeh je ogranič...

Makedonski ministar: Vanjinu otmicu organizovao je njen otac