KONTROLA OPTUŽNICE: Lazović i grupa danas pred sudom

Kontrola optužnice, koju je podiglo Specijalno državno tužilaštvo, protiv bivšeg službenika ANB-a Petra Lazovića i Ljuba Milovića, i njihovih osumnjičenih saradnika, zbog navodnog pripadništva kriminalnoj organizaciji Radoja Zvicera, zakazana je za danas u 12.30 časova.
KONTROLA OPTUŽNICE: Lazović i grupa danas pred sudom

foto DAN

Lazović, koji je uhapšen u julu osumnjičen je za pripadnost kriminalnoj organizaciji, zloupotrebu položaja, šverc droge i oružja. 

Optužnicom je obuhvaćeno više osoba. Hapšenje je uslijedilo nakon medijskih objava da je EUROPOL  upozorio nadležne organe na moguće kriminalne aktivnosti Lazovića. Tada je objavljena i “SKY” komunikacija za koju se navodi da je u njoj sa kavčanima učestvovao Petar Lazović.

Prema navodima SDT – a sumnja se da je on radio za pripadnike kavačkog klana. Lazović je pred tužiocem negirao te optužbe. Pored Zvicera, Milovića i Lazovića na optužnici su: Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović. Prema navodima optužnice, koju potpisuje specijalni tužilac Zoran Vučinić, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore djelovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji. Optuženi se terete za više teških krivičnih djela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

Zvicer se tereti da je naredio ubistvo Milana Lepoje koji je učestvovao u organizaciji pokušaja njegove likvidacije u Kijevu. Petar Lazović je uhapšen 18. jula, po nalogu Specijalnog tužilaštva. Tada je navedeno da je riječ o krivičnom predmetu koji je ponovo formiran u maju po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021.godine.

Na osnovu tih podataka je u Crnoj Gori otvorena afera o potencijalnoj umiješanosti visokih policijskih službenika u organizovani kriminal.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

KONTROLA OPTUŽNICE: Lazović i grupa pred sudom 30. januara

STAV: Glineni golub

PRIJAVA PROTIV OSAM OSOBA: LAZOVIĆA TERETE DA JE STVORIO KRIMINALNU ORGANIZACIJU, ČIJI SU ČLANOVI OSOBE KOJE JE HAPSIO

Umjesto odgovora na upozorenja Novović naredio hapšenje Lazovića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Stiže Coca-Cola telefon

U Crnu Goru je ušao Prvoslav Perić, ali ne i Porfirije

Jelušić: Podrška za Savković Vukčević, pohvale i za borce za očuvanje crnogorskog jezika

Medojević o kandidaturi Spajića: Da vidimo ko će glasati za korumpiranog lopova