Krivokapić na saslušanju kao okrivljeni, iako je na njega bačena šok bomba 5. septembra na Cetinju

Ministar vanjskih poslova i počasni predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić biće saslušan danas u svojstvu okrivljenog u ODT Cetinje, zbog događaja 5. septembra na protestima povodom ustoličenja Mitropolita Joanikija, saznaje Standard. Početak saslušanja zakazan je za 9 časova.
Krivokapić na saslušanju kao okrivljeni, iako je na njega bačena šok bomba 5. septembra na Cetinju

Na Krivokapića je, koji je 5. septembra stajao sa grupom građana kod Dvora Kralja Nikole bačena šok bomba od čega je zadobio lakše povrede.

Socijaldemokratska partije uputila je Savjetu za građansku kontrolu rada policije u septembru lani prijavu zbog nanošenja tjelesne povrede počasnom Ranku Krivokapiću, tokom protesta na Cetinju 5. septembra 2021. godine.

Krivokapić je ranije, u iskazu koji je dao u policiji, povodom dešavanja na Cetinju 5. septembra, poručio da policija treba hitno da sprovede postupak unutrašnje kontrole i kazni počinioce zbog prekomjerne upotrebe sile.

“Smatram da policija, umjesto što se bavi ponašanjem i prijavama građana, i time pravi viktimizaciju žrtava, trebala je hitno da sprovede postupak unutrašnje kontrole i kazni počinioce ovakvih djela, čime bi povećala autoritet i ugled policije, a samim tim u buduće u ovakvim akcijama uz povjerenje građana smanjila mogućnost upotrebe hemijskih i drugih sredstava, a time obavila svoju osnovnu funkciju čuvanje reda i mira”, piše u iskazu Ranka Krivokapića.

On je nakon događaja dao iskaz u kotorskom Centru bezbjednosti zbog navodnog “nepostupanja po naređenju”, u vezi sa dešavanjima na Cetinju petog septembra.

“Pridružujem se krivičnom gonjenju protiv lica za koje se utvrdi da je odgovorno za tjelesne povrede koje smo tom prilikom zadobili, i to ne zbog mene, već zbog one mladosti koja je tamo bila u većoj opasnosti nego ja, oni nemaju jasnu zaštitu koju ja imam i ovo je samo doprinos da javno stamen u njihovu odbranu. Ne postavljam imovinsko pravni zahtjev, biće dovoljno da se ostvari pravda”, poručio je Krivokapić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

VRAĆA LI ABAZOVIĆ DUG FRONTU: Sramni plan da se kriminalizuje Belveder

KO JE KOMNADOVAO KRIMINALCIMA: Knežević privatno u Beogradu, sjutra bi trebao da se vrati na posao

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đukanović: Kada pronađu ijedan cent mog skrivenog novca, poklanjam ga Abazoviću, da se više ne bruka kao šef (ne)organizovanog kriminala u Crnoj Gori

Krivokapić: Abazovićevi potezi “suviše usklađeni” sa Moskvom

ODBRANA PETRA LAZOVIĆA: Pritvor pretvoren u odmazdu i prisilnu kaznu zatvora bez dokaza

BAJRAMSPAHIĆ: Logor Morinj je crnogorska sramota, najviše mi je žao one koji u postavljanju spomen – ploče vide „Ranka i Raška“, a ne čin Crne Gore na koji treba da budemo ponosni