test

PIPEROVIĆ: ČUDNE stvari se dešavaju u istrazi SDT-a protiv Zorana Lazovića – za uspješnu policijsku akciju Apelacioni sud ga čašćava pritvorom

Standard

29/05/2024

14:38

Bivši policijski funkcioner Milovan Pavićević svjedočio je prije dva dana u Višem sudu da ga je šef beogradske policije obavijestio da Veljko Belivuk i Marko Miljković dolaze u Crnu Goru, da su bili pod stalnim monitoringom i da su na kraju on i Zoran Lazović zajednički predložili da se nagrade policajci koji su učestvovali u toj akciji, saopštio je portalu Standard advokat Zoran Piperović.

Piperović koji je u postupku advokat Zoran Lazovića naveo je da se da se “čudne stvari dešavaju” u istrazi Specijalnog državnog tužilaštva protiv njegovog klijenta.

“Pavićević je izjavio da ga je šef beogradske policije obavijestio da Belivuk i Miljković dolaze u Crnu Goru. I da je on (Pavićević), pošto su imali operativne podatke dan prije toga ili dan poslije toga ne sjeća se, mislim na dolazak ovih lica u Crnu Goru, kako se pripremaju tri ubistva za šta su imali sigurnosni izvor i zbog čega je formiran istražni tim. Istakao je da je to bila vrlo uspješna policijska akcija, da su ta lica bila pod monitoringom 24 sata, da su ljudi pohapšeni posle te akcije, da je sve dokumentovano i da su on i Lazović zajednički predložili da se nagrade najbolji policajci iz te akcije”, saopštio je Piperović.

On navodi da se nevjerovatne stvari u vezi Zorana Lazovića događaju.

” Umjesto da je tužilac juče, nakon svedočenja Milovana Pavićevića tražio ukidanje pritvora za Lazovića, Apelacioni sud ‘čašćava’ istog dodajući mu tačku 4 iz člana 175 kao osnov za određivanje pritvora”, rekao je Piperović, te dodao taj sud nije imao iskaz Dragana RadonjićaVeska Damjanovića i Pavićevića, “koji odmah eliminišu svaku osnovanu sumnju”.

Piperović je rekao da je tokom svjedočenje isto izjavio i tadašnji v.d. direktor uprave policije Damjanović, naglašavajući da bi on slično postupio i dan danas.

“A čime je čašćen Lazović, čašćen je šikanom i hapšenjem. Zašto je to tako? Zato što SDT vidi sve drugačije od onog kako su to predstavila tri vrhunska, visoka policijska službenika. Da li je ovo prosto moguće? Naravno, kao što vidite. Ko je kriv najviše, čak više od redovnih sudova? To su budalasti i zlobni političari, njih nekoliko koji postaju zbog svog uticaja u stvarima za koje su neznaveni i nepozvani, živi kancer Crne Gore. Ovo je nevjerovatna priča i crnogorska bruka koju ispašta jedan čovjek”, zajljučio je Piperović.

Izvor (naslovna fotografija):

Dobrilo Malidžan/Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)