test

Vuković otvorio VIII Internacionalni Sajam knjiga

Standard

18/10/2022

21:09

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković večeras je svečano otvorio VIII Internacionalni Sajam knjiga u Bemax areni.



“Činim to s velikim zadovoljstvom, kao ljubitelj knjige i neko ko razumije značaj ovakvih manifestacija, ukupno gledano, u ovom dijelu svijeta i u ovom trenutku koji živimo. Veoma sam zadovoljan što prepoznajem kontinuirani razvoj u programskom, produkcionom i organizacionom smislu. Čini mi se da se naš Sajam svake godine sve bolje pozicionira, na regionalnoj kulturnoj mapi i da polako postaje nezaobilazna adresa za sve važne izdavače i ljubitelje knjige”, istakao je Vuković na otvaranju.

Vuković otvorio VIII Internacionalni Sajam knjiga

Ono što se, prema njegovim riječima, ne mijenja i ono što je posebno važno jeste vrednosna osnova ili temelj na kojem je sazdan ovaj Sajam, kulturna politika uopšte ali i ukupna politika Glavnog grada.

“Ona šalje poruke tolerancije, afirmacije, pravih, neprolaznih vrijednosti, kao što su multikulturalizam, antifašizam i evropejstvo, sve one vrijednosti koje možda trenutno ne živimo i za koje vjerujem da su u golemoj defanzivi. U Crnoj Gori, regionu i na širem planu važno je da manifestacije poput ove nastave da se kreću pravim putem i postanu bastioni slobodog duha, slobodne razmjene mišljenja, u tom smislu jedan istinski Festival intelekta i svega onoga što nam je potrebno u svakom vremenu, a pogotovo u vremenu poput ovog”, poručio je Gradonačelnik.

Vuković otvorio VIII Internacionalni Sajam knjiga

On je iskoristio priliku i da čestita sekretarki Medigović i ljudima iz organizacionog tima, svima onima koji su podržali Sajam, ali i gostima.

“Želim da uživaju u Sajmu i da dopune svoje biblioteke novim izdanjima. Vjerujem da ćemo svi biti zadovoljni kroz koji dan kad podvučemo crtu, time što smo uradili ove godine, a siguran sam da naš Internacionalni sajam knjiga narednih godina može samo da raste”, zaključio je Vuković.

Koncert Crnogorskog orkestra mladih

Nakon toga, uslijedio je koncert Crnogorskog orkestra mladih.

Podsjećamo, Sajam će trajati do subote, 22. oktobra, a u odnosu na prethodne dvije godine, kada je bilo predstavljeno do 49 izdavača, ove godine zastupljeno ih je 56.

Radno vrijeme Sajma je od 11 do 22 časa, a ulaz je besplatan.

Izvor (naslovna fotografija):

Ivan Vuković

Ostavite komentar

Komentari (0)