test

Albanska alternativa: Đeka je hodajuća politička katastrofa, prevario je sve osim DPS-a

Standard

23/05/2023

09:33

Elementarna politička nepogoda se oglasila i pokušala da bez jedne jedine činjenice demantuje ono za šta je prozvan. U svojoj difamaciji koja obiluje frustracijama, hodajuća politička katastrofa je iznijela, kako mu maniri i nalažu, samo uvrede i neistine na račun predsjednika najjačeg političkog subjekta albanskog naroda u Crnoj Gori, kazao je Edon Balidemaj, potpredsjednik Albanske alternative, reagujući na izjavu predsjednika Demokratske partije Fatmira Đeke.





“Umjesto činjenica, nad moralom u politici lamentira jedinka čija (ne)djela govore dovoljno sama za sebe: u politiku je ušao isključivo sa ciljem da razjedini Albance, počevši od svoje matične partije – DUA, koja mu je pružila sve (jer do tada niko nije znao za njegovo postojanje), a on je od tada sve redom prevario – sve osim DPS-a… Zato danas i sjedi u Vladi i lokalnoj samoupravi u Ulcinju, ušićari tu i tamo neki lični benefit, a jedina konstanta njegovog političkog djelovanja je – bezrezervna podrška njegovom idolu – Milu”, istakao je Edon Balidemaj.

Kako je dodao, “ovaj i ovakav šarlatan je smogao hrabrosti da u svom političkom neznanju izjavi da Albanska alternativa šteti interesima Albanaca u Crnoj Gori“.

“Istovremeno, nadmeno i neskromno za sebe tvrdi da vidi dalje i da je „posvećen širim interesima“. Nizak je taj brijeg na kojem stoji, pošto mimo sopstvenog interesa, teško da nešto uopšte i primjećuje! A Albanska alternativa, kao stožer Albanskog foruma, prepoznata je kao politička partija koja, za razliku od njega i njegovih, ujedinjuje Albance, i to ne samo one koji žive u Crnoj Gori, već i dijasporu. O nama govore naša djela i povjerenje građana”, ističe Edon Balidemaj.

Ipak, dodaje, u svom bezličnom i primitivnom pokušaju da se oglasi, “nije mogao da se uzdrži a da ne pokaže šta ga svrbi i šta je njegov suštinski problemodatle pitanje zašto smo i mi u Vladi, odnosno zašto koristimo svoja Ustavom zagarantovana prava, umjesto da dozvolimo da u Vladi isključivo on „predstavlja“ Albance koji žive u Crnoj Gori”#

“Dva su razloga za to: prvo, zbog toga što smo, za razliku od elementarne nepogode zvane Fatmir Đeka, mi oduvijek bili (i uvijek ćemo biti) tamo gdje se raspravlja o interesima Albanaca u Crnoj Goti, uvijek ćemo biti u potrazi za investicijama i projektima koji će obezbijediti bolji život građana i koji će opstajati generacijama. Za razliku od njega koji je, i kad je nešto kratko vodio, ostavljao za sobom pustoš. Ali, u njegovom slučaju, uzalud! Drugi naš razlog je upravo onaj koji odgovorne političare motiviše već hiljadama godina: „Najteža kazna za odbijanje vladanja je da vama vlada neko inferiorniji i manje sposoban od vas.“ (Platon)”, ističe Edon Balidemaj.

Prilika je, ističe, da se uputi javno pitanje elementarnoj političkoj nepogodi zvanoj Fatmir Đeka.

“Možda bi bilo dobro da objasnite javnosti kako ste dobili odlaganje krivičnog gonjenja od SDT-a prije 30. avgusta 2020. godine i da li je istina da ste morali da uplatite iznos od 12.500 eura zbog 15 krivičnih prijava koje su podnijeli i Vaši najnoviji politički partneri? I na kraju jedan krajnje dobronamjeran savjet: svjesni smo da ne znate šta je deminutiv, da ga ne znate koristiti, ali makar se okanite brige za našeg predsjednika: istraživanja javnog mnjenja pokazuju (a ovi izbori će to i dokazati) da je on istinski lider Albanaca u Crnoj Gori. Za razliku od Vas, kojem je posljednje mjesto uvijek zagarantovano. I to čak ne samo među Albancima, već uopšte”, poručio je Edon Balidemaj.

Izvor (naslovna fotografija):

Edon Balidemaj

Ostavite komentar

Komentari (0)