test

Bajramspahić: BS i ostali su saučesnici u svemu što dolazi

Standard

20/09/2024

12:25

Građanska aktivistkinja Dina Barjamspahić, komentarišući izlazak Bošnjačke stranke (BS) i albanskih partija sa sjednice Vlade na kojoj je data saglasnost za podizanje spomen obilježja mitropolitu Amfilohiju u Beranama, ali ne i same izvršne vlasti, ocijenila da se desilo ``upravo ono što je bilo očigledno na dan rekonstrukcije 44. Vlade``.

Bajramspahić je za Antenu M kazala kako manjinske nacionalne partije i pojedinci iz manjinskih naroda u “kvazi-građanskim” vladajućim partijama nemaju uticaj na dešavanja, te da nijesu korektivni faktor.

“Bošnjačka stranka nije u stanju da zaustavi ni jednu odluku vladajuće desničarske koalicije. Tako će ostati do kraja mandata ove Vlade, a ministri iz manje brojnih naroda su ornament u vlasti. Njihovo mišljenje ne zanima njihove koalicione partnere”, kazala je Bajramspahić.

Ona je naglasila da teško da će konstituenti nove vlasti poštovati partnere iz partija koje zastupaju manje brojne narode, kada ih vide kao “lažne ljude, lažne vjere”.

“Vladajuća većina baštini te koncepte. To se potvrdilo juče spomenikom koji će nas zauvijek na to podsjećati. Bošnjačka stranka i ostali su saučesnici u tome i svemu što dolazi jer su dali podršku nacionalističkoj politici”, zaključila je Bajramspahić.

Izvor: Antena M
Izvor (naslovna fotografija):

TV E

Ostavite komentar

Komentari (0)