test

Belan: Nema vremena za eksperimente, opcija da krenemo od jula

Standard

27/06/2023

11:21

Predsjednik Liberalne partije (LP) Vatroslav Belan nada se da će ta stranka biti ključni dio buduće skupštinske većine, ali i izvršne vlasti koji će voditi Crnu Goru ka Evropskoj uniji (EU), ali i stabilizaciji pravnog, političkog, društvenog i ekonomskog sistema. U emisiji 'Link', na Radiju Crne Gore, kazao je da očekuje da će evropska vlada, sa LP i koalicijom 'Zajedno', biti formirana što prije.

Belan je saopštio da će ostati odani tradicionalnim partnerima.

”Da smo odan i privržen partner pokazali smo kroz angažmen u koaliciji ‘Zajedno’. Ostajemo dio tog tima i dok su naši partneri na liniji građanske, sekularne, antifašističke i multikulturalne Crne Gore, bićemo dio tog tima. Svi koji se tome približe su dobrodošli”, rekao je Belan.

U ”Linku” je istakao da su spremni preuzeti dio političke odgovornosti.

”Vidjeli ste da svaka promjena ne mora da znači unaprijed i promjenu na bolje. Vidjeli smo promjene od 2020. godine kroz rad dvije vlade… Mi smo spremni preuzeti dio odgovornosti jer smo dokazali da to znamo da radimo”, rekao je.

Na pitanje da li će vlada biti formirana do jeseni, Belan naglašava da je to opcija, ali da Crna Gora više nema vremena za eksperimentisanje.

”Izgubljene su tri godine sa ove dvije vlade i nema potrebe da se ulazi u eksperimente. Kao koalicija i Liberalna partija nudimo opciju i rješenje kako krenuti već od jula. Vremena za gubljenje i eksperimentisanje ova država više nema”, istakao je on.

Poručio je i da će sa partnerima dogovarati pozicije.

”Nećemo iskakti pojedinačno, već ćemo se ponašati kao dio tima. Svi koji su zainteresovani za evropski put su više nego dobrodošli kao partneri”.

Programsko opredjeljenje nijesu mijenjali

Belan je istakao da su odlučili da partiji daju dodatnu energiju koja će omogućiti da snažnije, odlučnije i hrabrije sprovode političku agendu u vremenu koje je, kako je rekao, veoma izazovno ali i važno za sudbinu Crne Gore. Dodao je da su u LP odlučili da je momenat da u novu političku eru uđu sa novom energijom i novim rukovodstvom.

”Kada smo unutar partije promišljani šta treba da uradimo, usaglasili smo se da promiješamo malo karte i da u novim okolnostima svima pronađemo novu poziciju”, rekao je Belan u ”Linku”.

Podsjetio je da je doskorašnji lider LP, Andrija Popović, imenovan za počasnog predsjednika, te da programsko opredjeljenje partije nijesu mijenjali.

Izvor (naslovna fotografija):

Vatroslav Belan

Ostavite komentar

Komentari (1)

Uspenski

27 Jun. at 20:00

Vatroslav je primer savremenog političara sa izgrađenim narativom .