test

Bilčik: Najveći izazov biće povlačenje novca, Spajić ima odličan tim

Standard

24/04/2024

18:23

Poslanik Evropskog parlamenta (EP) i predsjedavajući Delegacije odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije (EU) i Crne Gore Vladimir Biličik saopštio je da premijer Crne Gore Milojko Spajić oko sebe ima odličan tim ljudi, i uz široki koncenzus u parlamentu Crna Gora može imati benefite od Plana rasta i povući novac.



Evropski parlament usvojio je danas Plan rasta za Zapadni Balkan, instrument koji je vrijedan šest milijardi eura. Istim je Crna Gora dobila pristup više id 400 miliona eura povoljnih kredita i bespovratnih sredstava za ispunjavanje reformi.

“Crna Gora je mala zemlja i mislim da će najveći izazov biti kapacitet da se povuče novac. Ja sam razgovarao s premijerom Spajićem, on ima odličan tim ljudi oko njega i ukoliko svi budu radili zajedno, uz široki konsenszus u parlamentu koji prevazilazi partijske linije, ili podjele između vlasti i opozicije, vjerujem da Crna Gora može imati benefita od Plana rasta”, istakao je Bilčik.

Kako kaže: “možete da povučete novac, da počnete da radite na tome, i to bi trebalo da ide ruku pod ruku sa procesom pristupanja”.

Izvor (naslovna fotografija):

Vladimir Bilčik

Ostavite komentar

Komentari (0)