test

Čarapić: Zakon o državnoj imovini je privlačenje investicija

Standard

10/07/2024

16:19

Amandman Pokreta Evropa sad (PES) na Zakon o državnoj imovini trebalo bi da doprinese dovođenju investitora u ravnopravan položaj i podstakne nove investicije, saopštio je njegov poslanik Vasilije Čarapić.

On je na konferenciji za novinare kazao da pojedini investitori koji imaju zakupljeno zemljište na duži period mogu da grade turističke komplekse, stanove i nekretine, a drugi koji zakupe zemljište na 90 godina nemaju tu opciju.

“Kako ne bi došli u situaciju da su investitori u turističke komplekse privilegovani u odnosu na bilo koje druge koji bi ulagali u neke druge industrije, predložili smo ovaj amandman koji omogućava da se na zemljištu koje je dato u zakup do 90 godina omogući zakupcu koji izgradi objekat na njemu da nakon isteka zakupa traži saglasnost Vlade da taj objekat, a ne zemljište otuđi”, naveo je Čarapić.

On je objasnio da zemljište ostaje u vlasništvu države, a objekat se uz saglasnost Vlade može otuđiti, što je stavljeno prije svega da bi Crna Gora mogla da otkupi taj pogon.

“Mi ovim dovodimo svakoga u ravnopravan položaj, omogućavamo jednaka prava svih investitora i dajemo podsticaj novim investicijama, ne samo u turizmu nego i drugim djelatnostima koje želimo da dovedemo u Crnu Goru”, rekao je Čarapić.

On je naveo da ni na koji način ne pokušavaju da prodaju državnu zemlju.

Izvor (naslovna fotografija):

Screenshot

Ostavite komentar

Komentari (0)