test

DACIĆ ZA STANDARD: Nikad ne bih prihvatio da budem predsjednik SPP-a

S Rastoder

19/05/2023

09:30

Nakon što je Predsjedništvo SPP-a jednoglasno prihvatilo ostavku predsjednika Seida Hadžića, koji, kako tvrde iz te partrije, nije poštovao odluke tog stranačkog tijela, ostavke su podnijeli i potpredsjednici Dalila Nišić i Aldin Muratović. Oni su to učinili nakon što je Predsjedništvo predložilo da se na listi Pokreta Evropa sad (PES) nađe počasni predsjednik te partije Hazbija Kalač, iako je prethodno dogovoreno da na listi bude Hadžić. Odmah nakon ovih događaja u javnosti se spekulisalo sa tim ko bi mnogao biti novi predsjednik SPP, a na društvenim mrežama se pojavila vijest da bi to mogao biti dr Almin Dacić. On je, međutim, to demantovao.

“Informacije koje kruže društvenim mrežama su netačne. Na osnovu pregledanog video snimka, demantujem lažno prenesene informacije da mi je ponuđeno da budem predsjednik SPP-a, odnosno nikad nijesam razgovarao ni sa kim iz navedene stranke na temu imenovanja novog predsjednika stranke. Oni koji pokušavaju da koriste moje ime kako bi ubirali političke poene u susret predstojećim parlamentarnim izborima, znaju moj odgovor”, rekao je Dacić u kratkoj izjavi za Standard.

On je nadalje naglasio da mu nikad nije upućen poziv, te da ne bi prihvatio da bude na čelu SPP-a.

“Nijesam čovjek koji će raditi protiv svoje države, protiv svoje domovine Crne Gore, odnosno nikad ne bih prihvatio da svoj narod vodim u propast, kao što su neki pojedinci radili u prethodnom periodu i sve na osnovu direktiva koje su dolazile iz susedne nam države Srbije”, zaključio je Dacić.

Ostavite komentar

Komentari (0)