test

Dajković za mjesec dana postao vlasnik kuće i dva stana, među novitetima i još jedna kola

Standard

14/05/2024

16:54

Funkcioner Glavnog grada Podgorica i lider Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković za mjesec je dana naglo uvećao imovinu.

Između decembra i januara ove godine, sudeći po izvještajima koje je podnosio Agenciji za sprječavanje korupcije, Dajković je postao vlasnik kuće i dva stana.

U izvještaju predatom početkom decembra prošle godine, Dajković je od imovine prijavio livadu površine 1.201 kvadrat, te dva automobila – pežo proizveden 2017. godine i BMW iz 2015.

Samo mjesec kasnije, a potom i u martu, Dajković je predao izvještaj iz kojeg se vidi kako je njegova imovina višestruko ‘porasla’.

Tako je, umjesto dotadašnje livade, funkcioner Glavnog grada postao vlasnik kuće i dva stana, pri čemu je imovinu uvećao za 427 kvadrata.

Naime, u izvještaju iz januara ove godine, noviteti su kuća od 206 kvadrata, te stanovi od 127 i 57 kvadrata. Uz to, Dajković je u međuvremenu prijavio i garažu površine 37 kvadrata. Za svaku od tih nekretnina prijavio je kako je njihov stoprocentni vlasnik.

Za svaku od navedenih nekretnina, pritom, kao osnov sticanja stoji – gradnja.

Pritom, i vozilo BMW je ‘novina’ među Dajkovićevim nepokretnostima u odnosu na izvještaj iz avgusta prošle godine, u kojem tog automobila nije bilo.

Sve je to Dajković uspio sa mjesečnom zaradom od 1.119 eura u Glavnom gradu, odborničku nadoknadu od 150 eura, dodatni prihod od 287 eura, te još 1.000 eura, koliko iznosi mjesečna zarada člana njegovog domaćinstva

Izvor: m portal
Izvor (naslovna fotografija):

Vladislav Dajković

Ostavite komentar

Komentari (0)