test

Demić – Radulović: Nastaviti sa podrškom u cilju poboljšanja položaja crnogorske zajednice na Kosovu

Standard

23/01/2024

17:51

-Upravu za saradnju sa dijasporom–iseljenicima posjetio je predstavnik crnogorske zajednice - zamjenik ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u Vladi Republike Kosovo Lazar Radulović, kojeg je primio v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Erduan Demić- saopšteno je iz te Uprave.

Istaknuvši da je upoznat sa radom crnogorskih udruženja na Kosovu, u saopštenju navode da je Demić izrazio zadovoljstvo aktivnostima i projektima koje realizuju.

Glavna tema ovog sastanka je, navode, predstojeći popis stanovništva na Kosovu, koji počinje 1. aprila 2024.godine.

Radulović je naglasio, kako kažu u saopštenju, važnost popisa, smatrajući da će isti odrediti budući položaj crnogorske zajednice u R. Kosovo.

“To je pitanje svih pitanja” – kazao je on.

Iz Uprave kažu da je V.d. direktora Uprave Demić informisao Radulovića o popisu stanovništva koji je krajem 2023. godine održan u Crnoj Gori.

“Popis u Crnoj Gori protekao je bez problema, zahvaljujući novoj Vladi Crne Gore na čelu sa g. Spajićem. Vlada je uvela kontrolne mehanizme koji predstavljaju novitet u popisnom procesu”, kazao je Demić.

Na sastanku je zaključeno, dodaju, da će Uprava za saradnju sa dijasporom – iseljenicima nastaviti da podržava aktivnosti udruženja, a u cilju poboljšanja položaja crnogorske zajednice na Kosovu, posebno u dijelu koji se odnosi na očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta.

Uz konsturuktivan razgovor razmijenjene su brojne ideje o modalitetima za poboljšanje saradnje.

Sastanku je prisustvovao i Samostalni savjetnik i u Upravi Zoran Đukanović.

Ostavite komentar

Komentari (0)