test

DIK odbila 15 prigovora liste „Dr Vuk Kadić“, usvojila prigovore DPS-a u Kotoru

Standard

07/10/2024

20:40

Državna izborna komisija (DIK) večeras je odbila 15 prigovora koje je podnio Nebojša Vuksanović, punomoćnik Vuka Kadića, nosioca izborne liste ''Dr Vuk Kadić - Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu''.

Prigovori su se odnosili na rješenja Izborne komisije Glavnog grada Podgorica, a tokom višesatne sjednice DIK je izvršila uvid u izborni materijal sa određenih biračkih mjesta, utvrdivši da su prigovori neosnovani.

“Jedan od prigovora odnosio se na biračko mjesto u Osnovnoj školi “Dragiša Ivanović” u Doljanima, gdje je utvrđeno da nedostaje izvod iz biračkog spiska. Iako su među članovima Komisije postojala različita mišljenja o ovom pitanju, prigovor je odbijen sa osam glasova “protiv”, dok su za njegovo usvajanje glasali predsjednik DIK-a Nikola Mugoša i član Komisije Milisav Ćorić“, navodi se u saopštenju Državne izborne komisije.

Istovremeno, DIK je usvojila prigovore Opštinskog odbora DPS-a Kotor, naloživši ponavljanje izbora na dva biračka mjesta, dok su dva prigovora Vladimira Jokića odbačena jer je o toj pravnoj situaciji ranije donesena odluka.

Sjednica je trajala nekoliko sati, a odluke su donesene nakon detaljnog uvida u izborni materijal.

Izvor (naslovna fotografija):

Državna izborna komisija

Ostavite komentar

Komentari (0)