test

Evropski tim za Nikšić: Pokušavamo da zaštitimo građane od javašluka i bezobrazluka aktuelne vlasti

Standard

04/07/2024

10:36

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić podnio je Inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o javnom vodosnabdijevanju na teritoriji opštine Nikšić, koju je, kako su naveli, vladajuća većina, uprkos njihovim upozorenjima da se odluka kosi da Ustavom Crne Gore i važećim zakonima, izglasala na prethodnoj sjednici Skupštine opštine Nikšić.

“Osim što predmetna odluka nije u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o komunalnim djelatnostima, u istoj su sporni i članovi koji propisuju obaveze korisnika i obaveze Društva, tj. DOO ,”Vodovod i kanalizacija Nikšić”, jer se u njima mogu naći elementi povrede ljudskih prava, između ostalog, ekonomskih i socijalnih prava i sloboda”, navode u saopštenju.

Podsjećaju i da je direktor preduzeća, koji, kako kažu, zbog svega što se dešava u nikšićkom Vodovodu treba da podnese ostavku, na prethodnoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi obrazlagao i obrađivao predmetnu odluku.

“Zaključno, ovom Inicijativom još jednom pokušavamo da zaštitimo građanke i građane grada pod Trebjesom od javašluka i bezobrazluka aktuelne vlasti koja će nakon lokalnih izbora ostati upamćena kao najgora vlast u istoriji Nikšića”, navode iz Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić.

Izvor (naslovna fotografija):

Evropski tim za Nikšić

Ostavite komentar

Komentari (0)