test

Zirojević Lazoviću: Značilo bi mi da kontrolno saslušanje premijera i ministra obavimo prije mog odlaska u penziju

Standard

05/07/2024

21:13

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić obavijestio je skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu da se neće pojaviti ni na ponovo zakazanoj sjednici 16. jula na kojoj je trebalo biti obavljeno kontrolno saslušanje premijera i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića na temu: `Imenovanje v.d. direktora Uprave policije i posljedice na sistem bezbjednosti u Crnoj Gori`.

Premijer Milojko Spajić neće prisustvovati kontrolnom saslušanju pred Odborom za bezbjednost i odbranu ni 16. jula, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević.

On se tim povodom obratio predsjedniku Odbora, poslaniku PES-a Miodragu Lakoviću:

“Kolega Lakoviću, razumijem da ste Vi penzioner, ali bi meni lično bilo veoma važno da ovo saslušanje obavimo prije mog odlaska u penziju” zaključio je Zirojević.

Podsjetimo, predsjednik Odbora Miodrag Laković prvobitno je zakazao za 26. jun kontrolno saslušanje Spajića i Šaranovića, ali je ono odgođeno zbog međunarodih obaveza premijera i ministra.

Inicijativu za kontrolno saslušanje u martu su podnijeli poslanici Demokratske partije socijalista Danijel Živković i Nikola Janović, Građanskog pokreta URA Filip Adžić, Socijaldemokrata Nikola Zirojević i posebnog kluba Jevrosima Pejović.

Inicijativa je uslijedila nakon dešavanja na sjednici Vlade na kojoj je za v.d. direktora policije imenovan Aleksandar Radović.

Ostavite komentar

Komentari (0)