test

GP URA: Spajićeva Vlada zadužila građane preko milijardu eura za manje od godinu dana

Standard

21/10/2024

16:18

Spajićeva Vlada posljednjim zaduženjem za manje od godinu dana od svog formiranja uspjela je da zaduži građane, odnosno, državu Crnu Goru za 1,046 milijardi eura, što predstvavlja apsolutni negativni rekord kada su u pitanju zaduženja jedne vlasti u prvih godinu dana, ocijenili su danas iz Građanskog pokreta URA.

“Ovim su se u potpunosti obistinile sve naše najave, izrečene i mnogo prije formiranja Spajićeve Vlade, da će njihov cilj biti da po svaku cijenu zaduže državu za više od milijardu eura i time naše javne finansije uvedu u nestabilnost i ugroze njihovu održivost”, naveli su iz pokreta u saopštenju za medije.

A sve to kako bi, prema njihovim riječima, trenutno ispunili svoja “populistička obećanja na osnovu kojih su preuzeli političke pozicije”, a koje, mišljenja su, koriste isključivo za to kako bi ostvarili “svoje lične interese”.

“Poređenja radi, podsjećamo da je Vlada Dritana Abazovića u čitavom svom mandatu zadužila državu za svega 100 miliona eura, a sav taj novac je sačekao u trezoru novu Vladu”, naveli su iz GP URA.

Takođe, dodaju da Abazovićeva Vlada je podigla prosječnu platu sa 520 na 809 eura.

“Uz to još povećala plate prosvjetarima, pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlenima u tužilaštvu, sudstvu, javnoj upravi, zdravstvenim radnicima, povećala minimalnu penziju sa 150 na gotovo 300 eura, a sve ostale penzije u prosjeku od 18 odsto, vratila u državno vlasništvo trajekte, Željezaru, uvećala akcije Luke Bar i Elektroprivrede, smanjila javni dug na 60 odsto BDP-a i uz sve to redovno servisirala sve svoje obaveze”, naveli su iz URA.

A sada, kažu, imamo činjenicu da je Spajićeva Vlada zadužila građane za preko milijardu eura.

“A da nemamo ni ašov od realizacije megalomanskih kapitalnih projekata koje je Spajić najavljivao, poput početka izgradnje nove dionice autoputa u septembru”, poručuju iz GP URA.

Izvor (naslovna fotografija):

GP URA

Ostavite komentar

Komentari (0)