test

Ibrahimović povodom Dana uspostavljanja nezavisne Republike Čehoslovačke: Za Crnu Goru važno prijateljstvo dvije zemlje

Standard

23/10/2024

22:49

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović u svojstvu potpredsjednika Vlade Crne Gore i ministra vanjskih poslova kao počasni gost govorio je večeras na svečanosti koju je organizovala Ambasada Češke Republike u Crnoj Gori povodom 28. oktobra, Dana uspostavljanja nezavisne Republike Čehoslovačke, u znak sjećanja na 28. oktobar 1918. godine kada je uspostavljena nezavisnost Republike Čehoslovačke.

“Ibrahimović je u svom govoru istakao da je to važan datum za Republiku Češku i češki narod i podsjetio da su te, za mnoge države i narode u Evropi prelomne 1918. godine, mnogi narodi spoznali vrijednosti slobode i demokratije, neki, poput Crne Gore, na teži a neki, poput Čehoslovačke, na lakši način”, saopšteno je iz BS-a

On je podsjetio i na mirni razlaz Češke i Slovačke iz 1993. i impresivne rezultate koje je Češka postigla nakon toga, te da je u tom pravcu Češka bila i ostaje uzor Crnoj Gori.

“Predsjednik Ibrahimović zahvalio se na pomoći koju je Republika Češka pružala Crnoj Gori na putu učlanjenja i NATO savez i koju pruža na putu punopravnog članstva u EU. Takođe, podvukao je da je za Crnu Goru veoma važno prijateljstvo između dvije zemlje”, navodi se u saopštenju.

Na kraju je iskazao posebno zadovoljstvo saradnjom sa ambasadorkom Republike Češke u Crnoj Gori gospođi Janina Hrebičkovoj i zahvalio joj se na posebnom prijateljstvu koje gaji prema Crnoj Gori i posvećenosti razvoju saradnje između dvije države istakavši da može biti ponosna na svoj rad u Crnoj Gori.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: BS

Ostavite komentar

Komentari (0)