KAKO JE PORFIRIJE UŠAO I IZAŠAO IZ CG MIMO ZAKONSKIH PROPISA: Jedan od šefova granične policije Vasko Aković podnio ostavku

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije Perić sletio je jutros iz Republike Srpske na poligon policijskog kampa na Zlatici helikopterom MUP-a Srbije, odakle je uz jake mjere obezbjeđenja, bez prethodno ikakve zakonom predviđene kontrole i evidencije, sproveden u Vilu Gorica, gdje je potpisao Temeljni ugovor sa premijerom Dritanom Abazovićem. Kratko se zadržao i u Manastiru Dajbabe, odakle se novom rutom zaputio ka podgoričkom aerodromu i, ponovo bez evidentiranja na graničnom prelazu, odletio za Srbiju, saznaje portal Standard.
KAKO JE PORFIRIJE UŠAO I IZAŠAO IZ CG MIMO ZAKONSKIH PROPISA: Jedan od šefova granične policije Vasko Aković podnio ostavku

Iako je u pitanju štićena ličnost, koja uživa pravo visokog stepena zaštite, Uprava policije je ipak napravila presedan – dozvolivši da patrijarh i njegovi saradnici uđu i izađu iz Crne Gore, bez zakonom predviđenih mjera kontrole i evidencije putnika na graničnim prelazima. To je jedan od  razloga što je jedan od šefova granične policije – regionalni šef granične policije Vasko Aković danas podnio ostavku sa te pozicije.

KLIKOVAC I ĐUKIĆ SAKRILI OD AKOVIĆA PODATKE O HELIKOPTERU I LOKACIJI SLIJETANJA?

Vrh Uprave policije, po svemu sudeći, bio je nepovjerljiv prema kolegama, pa je akcija sprovedena u tajnosti, obilujući brojnim kontroverzama i dezinformacijama. Prvo je stigla najava da će Perić na pistu podgoričkog aerdroma sletjeti u 9.30 avionom Air Pinka, i to iz Beograda. Zatim je sat vremena prije navodnog slijetanja stigla nova dezinformacija – službeno je najavljen let Vlade Srbije. To je zapravo bila samo varka. U istom intervalu, kada je bio najavljen avionski let sa Perićem na podgoričkom aerodromu, on je sletio helikopterom na poligon kampa na Zlatici. Prema nezvaničnim informacijama, na helikopteru je bio isključen uređaj za lociranje letjelice, kako bi što bolje zavarali trag. Sve je to znala Uprave policije, među kojima i pomoćnik direktora za Sektor granične policije Dragan Klikovac, koji je o svemu koordinirao sa šeficom graničnog prelaza Aerodrom Podgorica Aleksandrom Đukić i tako u službenoj komunikaciji zaobišao njenog šefa Vaska Akovića, koji je  po saznanju o ovoj orkestriranoj akciji i nezakontom postupanju, podnio ostavku.

OBEZBJEĐIVALA GA PROVJERENA EKIPA

Naravno, kako se ništa nije prepuštalo slučaju, tako su obezbjeđenje patrijarha Porfirija predvodile policijske starješine i službenici, pažljivo birani od SPC, isti oni koji su ga 5. septrembra prošle godine helikopterom sproveli na Cetinje, na ustoličenje mitropolita Joanikija. Riječ je o Milošu RakonjcuPetru Kneževiću i nekolicini njihovih vjernih saradnika, koje crnogorska i regionalna javnost pamti po prvim fotografijama sa Porfirijem na Cetinju, gdje su promovisali „uspješno“ sprovedene akcije, dok su na više lokacija na Cetinju brojni pripadnici policije više od četiri sata na više lokacija neprestano ispaljivali suzavce i šok bombe na okupljene građane, koji su protestovali zbog ustoličenja Joanikija na Cetinju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Darko Dabetic

Vasko Akovic jedan od najcasnijih nacelnika svih vremena! To zna sva Crna Gora! Ako niste imali povjerenja u tog covijeka onda neka ste zdravo majci samo!! Izgubili ste jednoj najboljeg radnika jednog ponosa mupa CG jednog akademca.. nemoj ko da ga veze za ikakvu politiku jed ra de htio tonimao bi milione a ne jedan skroman i prije svega dostpjanstven zivot!! Vasko svaka cast!

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Klikovac: Tokom proteklih 16 godina Crna Gora u političkom, ekonomskom i društvenom smislu išla pravim putem

Kako su ANB i policija skovali paklenu zavjeru protiv građana na Belvederu

KO JE KOMNADOVAO KRIMINALCIMA: Knežević privatno u Beogradu, sjutra bi trebao da se vrati na posao

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Armenko, Tešić i Đuranović izabrane za sudije Ustavnog suda, Resulbegović bez podrške

Koja vrsta ribe je zdravija, tuna ili losos?

Turske aviokompanije na poseban način nagradile pse koji su pomagali u potrazi za preživjelima

Varhelji: Stvoreni uslovi za održavanje predsjedničkih i parlamentarnih izbora