test

Marković: Kad god je bilo goruće za Crnu Goru Obmudsmana nije bilo

Standard

11/05/2023

12:35

Tema kako osnažiti kapacitete ljudskih prava i sloboda na RTCG i pokušaj da se gospodin Siniša Bjeković opravda poslije mojih jako argumentovanih stavova iznijetih u medijima po pitanju njegovih propusta, navela je na Twitteru funkcionerka Liberalne partije Jelena Marković.

„Odmah dan poslijegost je RTCG, uz pomoć prijatelja Ronića, i proba da nesto propušteno, tako važno, ispravi sa gostovanjem na RTCG i to tako kao da je predavač i govori sto drugi trebaju da rade, a ne da on prvi treba da reaguje i da pozove druge institucije da reaguju i rade svoj posao“, kaže Marković.

Prema njenim riječima, njegova uloga kao Ombudsmana je da djeluje preventivno.

„Drago mi je da se gospodin Ombusman pronašao i priznao konačno da ,,vidi svoj dio odgovornosti u ovoj priči” jer mjesecima unazad ukazujem na nerad istog odnosno institucije koju je obesmislio i doveo do disfunkcionalnosti. ,,Nedostatak reakcije blagovremeno” kako ističe gospodin Siniša Bjeković je pravi opis za sve sto je pogrešno radio odnosno nije uradio u proteklom periodu, a kao jedna od najvažnijih institucija posebno kada su u pitanju teme nasilja, diskriminacije i ugrožavanja ljudskih prava i sloboda koja je sa njim na čelu napravila debele propuste i urušila pomenutu insituciju treba da snosi odgovornost i kao moralan čovjek najmanje što može je, da podnese ostavku i prepusti mjesto profesionalcu koji će odabrati isto takav tim ljudi koji će odgovorno i savjesno pristupiti obavljanju svog posla i crnogorsko društvo učiniti sigurnijim i obezbijediti građanima ugodniji i bezbjednijiambijent za život“, navodi Marković.

Kako dodaje, nije on politički analitičar nego Ombudsman koji mora da ukazuje na kršenje ljudskih prava i da štiti sve ljude od diskriminacije od raznih institucija pa i samog premijera.

„Ovakva post festum lagodna priča da bi prikrio sve ono za šta se nije javljao. Njega su podržavale Vijesti a sad ga evo na RTCG kod prijatelja. A trebao bi kad god se dešava nešto što je diskriminušuće da se odmah javi i to direktno kao sada da ukaže, a on se nije javljao kada je gođ bilo goruće za Crnu Goru niđe ga nije bilo“, ističe Marković.

Ovo su, dodaje, uopštene priče.

„Kada je Dritan Abazović napadao novinareda je on izašao ovako na TV i ukazao da to što radi predsjednik vlade jeste govor mržnje i targetiranje i da pozove tužioca da reaguje! To bi bio pravi ombudsman – a ovo je šminka“, zaključuje Marković.

Izvor (naslovna fotografija):

Liberalna partija

Ostavite komentar

Komentari (0)