test

Milatović: Crna Gora se suočava sa netransparentnim radom i manipulativnim djelovanjem od strane najvažnijih političkih aktera

Standard

23/06/2024

13:53

Crna Gora se danas suočava sa nedostatkom integriteta, netransparentnim radom i manipulativnim djelovanjem od strane najvažnijih političkih aktera, poručio je na društvenoj mreži Iks (X) predsjednik države Jakov Milatović.



On se osvrnuo na društveno-političke prilike u zemlji. 

,,Politička kontrola javnog servisa, sukobi unutar bezbjednosnog sektora, nemogućnost završetka izbornog procesa u Šavniku, partitokratija uz odsustvo znanja u upravljačkim organima državnih preduzeća, izglasavanje neustavnih zakona u Skupštini, izbjegavanje javne rasprave prilikom izrade važnih zakonskih izmjena samo su neki od primjera loše prakse. Takvo djelovanje je suprotno onom koje doprinosi demokratskom razvoju društva”, kazao je Milatović.

Podsjećamo, poslanici crnogorskog parlamenta ponovo su, na sjednici održanoj u srijedu, izglasali izmjene i dopune Zakona o Sudskom savjetu i sudijama i Zakona o nacionalnom javnom emiteru, koje je predsjednik države Jakov Milatović vratio Skupštini na ponovno odlučivanje.

https://x.com/JakovMilatovic/status/1804833728490828041

Izvor (naslovna fotografija):

Kabinet predsjednika

Ostavite komentar

Komentari (0)