test

Milović predlaže skraćenje mandata Skupštini?

Standard

04/07/2024

13:15

Ministar pravde Andrej Milović zatražio je danas od premijera Milojka Spajića da u dnevni red prve naredne sjednice kao posebnu tačku uvrsti raspravu o predlogu Vlade Skupštini za skraćenje mandata Skupštine Crne Gore.

Kako CdM saznaje, Milović je na današnjoj sjednici Vlade, to obrazložio time da bi se na taj način preko vanrednih parlamentarnih izbora došlo do evropske, stabilne i pouzdane vlade i parlamentarne većine koja je nesporno evropska i državotvorna.

Navodno Milović je kazao premijeru da mu je visoki funkcioner PES rekao da je Rezolucija o Jasenovcu trebala Spajićevom političkom partneru kao kiseonik nakon Rezolucije o genocidu u Srebrenici, ali i da je drugi partner ucijenio njega i PES padom Vlade.

Milović je Spajiću kazao da Crnu Goru ne smije da vodi ucijenjeni čovjek, niti ucijenjena partija, niti dvije nesinhronizovane politike.

Ministar pravde je premijeru kazao da ga je u maju iz Amerike upozorio da je najavljena arezolucija o Jasenovcu brzoplet i antidržavni potez, te da zbog toga Crna Gora može samo da trpi posljedice.

Milović je, navodno, Spajića optužio da njegovu trgovinu foteljama plaćaju Crna Gora i njen evropski put.

On je upozorio da Hrvatska kao članica EU sprema mjere protiv Crne Gore, a da se ostale članice EU spremaju na evropsku solidarnost sa njom.

Milović je poručio da je nakon svih dešavanja Crna Gora stavljena u režim tihe izolacije.

Izvor: CdM
Izvor (naslovna fotografija):

Andrej Milović

Ostavite komentar

Komentari (0)