test

Muratović: Svjedočimo šovinističkoj utakmici Vraneša i Kovačevića

Standard

07/03/2024

18:52

``Imam osjećaj da prisustvujemo trci predsjednika Opštine Pljevlja Daria Vraneša i prvog čovjeka Nikšića Marka Kovačevića koji će dati više šovinističkih izjava i ko će predvoditi buduće kolone nekog novog Demokratskog fronta (DF)``, kazao je za portal Pobjeda član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore i predsjednik Kluba odbornika DPS-a u SO Nikšić Boris Muratović.

Kovačević je danas, osvrćući se na početak sjednice na Cetinju kada je došlo do verbalnog sukoba pojedinih poslanika, kazao da “predsjedniku Skupštine Crne Gore lijepo stoji zgrada Zetske banovine”, te da je “normalno da Švabama to smeta”.

Komantarišući ovu izjavu, Muratović je rekao da je to samo jedan u nizu izliva mržnje i šovinizma aktuelnog predsjednika Opštine, apostrofirajući prećutnu odgovornost onih koji ga podržavaju unutar lokalne vlasti u Nikšiću, prvenstveno Demokrata.

“Ovakve izjave potpiruju mržnju u našem društvu. Vidjeli smo po dešavanjima u Skupštini da nije idealna situacija u državi i umjesto da mi, kao političari i kao neko ko se svakodnevno pojavljaje u javnom životu, dajemo primjere dobre prakse, suživota i da se ponašavamo u skladu sa onim što je uvijek bilo i biće najveće bogatstvo Crne Gore, neki od nas se drznu da se ponašaju sasvim suprotno. Ovo su takvi izlivi šovinizma od strane aktuelnog predsjednika Opštine da je to za ne vjerovati. Iako smo imali prilike i ranije da se susrijećemo sa sličnim izjavama, iznova budem zateknut onim što pročitam, a što dotični umije da napiše. Nikako da nauči lekciju”, naglasio je Muratović.

On smatra da nadležne institucije treba da utvrde ima li u izjavi Kovačevića povrede Ustava i zakona Crne Gore, ističući stav da je i u ranijim njegovim istupima bilo elemenata krivične odgovornosti.

“Iako autori ovakvih komentara govore u malo prikrivenijoj formi ne bi li se zaštitile funckije ili bili osloboženi krivice u slučaju da se budu branili pred nekim državnim institucijama ili organima koji će ih možda goniti po službenoj dužnosti ili krivičnoj odgovornosti, definitivno ne mogu biti oslobođeni moralne i etičke odgovornosti, jer ovo što rade je ispod svih nivoa”, izričit je Muratović.

Zahvaljujući Kovačeviću i njegovim kolegama iz nekadašnjeg DF-a građani su izgubili povjerenje u političlare u Crnoj Gori, a politika je, kako kaže, svedena na najniže grane otkad postoji parlamentarizam u Crnoj Gori.

“Kada su saopštili da se moramo navići na neku novu “odlobođenu” Crnu Goru od 30. avgusta 2020. godine, vjerovatno su na to mislili i na ćutanje institucija koje imamo danas. Vjerovatno su mislili da će moći da rade sve što su zamislili i da će prolaziti nekažnjeno. Ja im poručuje u svoje, ime kolega i svih ljudi koji su na pravoj strani istorije u Crnoj Gori da im to neće polaziti za rukom i kad-tad će odgovarati za svoja nedjela”, poručio je Muratović.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)