Nakon Obame i Abazović dobio 3D portret

Multinacionalna kompanija ''Artec 3D'' koja počinje sa radom i u Crnoj Gori, nakon jučerašnjeg sastanka sa predsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, izradila je njegov 3D portret koristeći moderni ručni skener visoke rezolucije.
Nakon Obame i Abazović dobio 3D portret

Foto: Vlada Crne Gore

Ista kompanija, kako je saopšteno iz Kabineta Abazovića, 2014. , na identičan način izradila je 3D portret tadašnjeg američkog predsjednika Baraka Obame, predstavljajući svijetu inovativni način izrade otiska lica čovjeka.

„Srećni smo što je kompanija ovakvog renomea, koja sarađuje sa najvećim svjetskim brendovima, stigla u Crnu Goru. Vlada će biti pouzdan partner svih investitora koji žele fer poslovanje u Crnoj Gori“, istakao je Abazović.

On je naglasio da će dolazak ove kompanije višestruko pozitivno uticati na razvoj i jačanje lokalne zajednice u Utjehi, gdje će biti smješten „Artec 3D“, ali i na društvo u cjelini, jer će, kako je naveo, “ova kompanija sarađivati i sa akademskom zajednicom koja će moći da prikulja znanja i vještine od najboljih stručnjaka iz oblasti tog IT sektora”

Iz Kabineta dodaju da na jučerašnjem sastanku sa osnivačem, predsjednikom i glavnim izvršnim direktorom kompanije „Artec 3D“ Artemom Jukinom i njegovim saradnicima, Abazović je izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Crnu Goru ove renomirane multinacionalne kompanije, koja ima namjeru ove godine zaposliti 100, a do 2024. godine 300 ljudi.

“Crna Gora je zemlja prijatna za rad, sa odličnom klimom i prirodnim bogatstvima, multikulturalna sredina sa prijateljski nastrojenim ljudima. Artec 3D privući i druge IT kompanije i digitalne nomade da svoj biznis prebace u Crnu Goru”, kazao je Jukin tokom sastanka.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Abazović: Multinacionalna kompanija stigla u CG, do kraja godine 100 radnih mjesta

U Crnu Goru dolazi svjetski poznata tehnološka kompanija iz Luksemburga

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

VIDEO: Objavljena pjesma “Ponoć” iz filma Toma

Po izlasku iz zatvora Žarko Laušević je utočište pronašao u domu glumice Cvijete Mesić

Pribilović: U žaru revanšizma prema DPS prethodna vlast proganjala investitore, zatvoreni Sveti Stefan posljedica takvog činjenja

Konjević: Jasna poruka iz Soluna, djeluje da agenda Otvoreni Balkan sada može da se zatvori