test

Novaković Đurović: URA će glasati za smjenu Andrije Mandića

Standard

06/03/2024

10:54

Građanski pokret URA glasaće za inicijativu DPS-a za smjenu predsjednika Skupštine Andrije Mandića, kazala je poslanica te stranke Ana Novaković-Đurović.



Podsjeća da Građanski pokret URA nije glasao za Mandića prilikom njegovog izbora na funkciju predsjednika Skupštine.

“Pa je potpuno jasno da onog trenutka kada se bude glasalo o njegovoj smjeni da ćemo mi za tu smjenu glasati. Dakle, mi smo prilikom izbora na poziciju predsjednika Skupštine u vezi sa gospodinom Mandićem dali vrlo jasno obrazloženje zašto smatramo da ne treba da obnaša tu funkciju. Puno dešavanja nakon njegovog naimenovanja, uključujući i njegov boravak u izbornom štabu jedne političke partije u drugoj državi, kao i posjeta nedavna gospodina Dodika, prrvatna, koja se ipak upriličila u zgradi Skupštine, jeste u značajnoj mjeri zloupotreba funkcije i smatramo da na takav način funkcija predsjednika Skupštine ne može da se obnaša. Ponavljam, mi smo se u vezi sa njegovim izborom i prilikom prvog glasanja jasno odredili, tako da naš stav se u tom smislu ne mijenja”, rekla je Novaković-Đurović.

Dodala je da se ne plaše optužbi jer sa DPS-om glasaju za tu inicijativu i da se odnose prema samom prijedlogu, ne obazirući se na to od koga dolazi.

“GP URA ne bi glasao za pravosuđe u decembru da se vodio time”, kazala je Novaković-Đurović i poručila da im ne pada na pamet da se na taj način vode kada je riječ o glavnim pitanjima na evropskom putu.

Izvor: AntenaM
Izvor (naslovna fotografija):

Ana Novaković Đurović

Ostavite komentar

Komentari (1)

USPENSKI

06 Mar. at 12:31

Ovo je URIN cam back u svoju misiju demokratske gradjanske stranke…