test

Primorac: Otežaćemo Srbiji i Crnoj Gori ulazak u EU ako ne daju podatke o masovnim stradanjima

Standard

20/10/2024

17:25

HDZ-ov predsjednički kandidat Dragan Primorac naveo je ida će kao hrvatski predsjednik od Srbije i Crne Gore tražiti da dostave sve podatke o masovnim stradanjima koje još “kriju” i dodao: “ako ne, otežaću im ulazak u EU”.

Istakao je danas na 21. Opštem saboru HDZ-a da neće dopustiti uništavanje Hrvatske, vrijeđanje hrvatskog čovjeka i “svega dobrog što smo napravili”, poručivši aktuelnom predsjedniku Zoranu Milanoviću kako mu je vrijeme da ode.

Podršku Primorcu je u uvodnom obraćanju dao i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, rekavši kako mu je drago što je s njima.

“HDZ je uz tebe i očekujemo pobjedu”, naglasio je Plenković.

Primorac je istakao da je u kampanju prvenstveno krenuo kao čovjek koji ne može posmatrati podjele, razdor i neistine, te kao čovjek koji je trenutno predsjednik RH, ali koji ruši dostojanstvo domovine u Hrvatskoj i inostranstvu, prenosi Nova.rs.

“Nisam mogao da gledam šta se dešava, odazvao sam se pozivu Andreja Plenkovića i svih vas jer vidim Hrvatsku koju treba voljeti djelima. Hrvatsku treba voleti snagom znanja, mudrošću vođenja. Hrvatsku treba voleti poštovanjem svakog čovjeka, a Milanović to nije činio i zato je vreme da ode. To mu je današnja poruka”, rekao je Primorac.

Dragan Primorac je istakao i da će mu branitelji kao novom predsjedniku Hrvatske biti trajna inspiracija te da će tražiti da i poslednja žrtva Domovinskog rata bude identifikovana. Naveo je i da će kao hrvatski predsjednik od Srbije i Crne Gore tražiti da dostave sve podatke o masovnim stratištima koje još kriju. „Ako ne, otežaću im ulazak u EU,“ poručio je.

Izvor (naslovna fotografija):

Nova TV

Ostavite komentar

Komentari (0)