test

RAZGOVORI IZA SCENE: Milatović na čelu nove partije bivših funkcionera SNP-a?

S Rastoder

08/07/2023

08:23

Fotografija na kojoj predsjednik Crne Gore i drugi čovjek Pokreta Evropa sad Jakov Milatović razgovara sa predsjednicom Skupštine Glavnog grada i bivšom ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović, juče je na društvenim mrežama postala viralna i izazvala je veliki broj komentara. Prema saznanjima portala Standard, Milatović je u završnoj fazi pregovora da preuzme kormilo nove partije u kojoj će biti bivši funkcioneri SNP.

Juče je SNP napustio i član predsjedništva te stranke Andrija Ćetković, a ranje su to učinili Danijela Đurović, Marko Kovač, Miomir Vojinović i Nebojša Vuksanović.

Đurović je trenutno na funkciji predsjednice Skupštine Crne Gore, Kovač je ministar pravde, a Vojinović ministar prosvjete.

Vuksanović je bio nosilac liste SNP-a na lokalnim izborima u Podgorici u oktobru prošle godine, kada je stranka ostala ispod cenzusa.

Prema saznanjima Standarda, bivši članovi SNP su već odradili pripremne radnje oko formiranja stranke i žele da na čelo vide aktuelnog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, čiji otac je bio funkcioner nekada jakog SNP-a.

Razgovor Milatović – Borovinić Bojović doveden je u vezu sa pomenutim planovima osnivanja nove partije čime bi drugi čovjek PES-a razriješio sukob u toj stranci, povukao za sobom jedan broj pristalica i funkcionera i gradio novu-staru priču sa dijelom bivših funkcionera SNP-a.

Milatović nije medijima odgovorio na pitanje da li je razgovarao sa bivšim funkcionerima SNP-a na tu temu, kao ni da li je zainteresovan da im pruži podršku i eventualno preuzme vođenje partije.

Nemoguće je bilo dobiti ni potvrdu od ostalih bivših funkcionera SNP-a.

Ono što je izvjesno je to da je sadašnji ministar finansija Aleksandar Damjanović, koji je napustio SNP još 2017. godine, van ove priče.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković se nedavno izvinio simpatizerima i članstvu jer je Kovača, Vojinovića, Danijelu Đurović i Vuksanovića podržao na tim pozicijama, poručujuči da se osjeća odgovornim.

On je u emisiji na Adria televiziji kazao da su Kovač i Vuksanović bili anonimusi, a da je Vojinović njegovo najveće razočaranje, te da nije dorastao funkciji koju obavlja.

Joković je pitao svoje bivše članove zašto nijesu napustili funkcije koje obavljaju, nakon što su napustili SNP:

“Ne znamo po čemu su ta imena ljudi koji su napustili SNP zvučna. Pa ko je znao za njih prije nego su došli na funkcije. Pogriješio sam što sam ih izabrao. Njihovim izborom sam mislio da ću osvježiti partiju, alii neki nijesu apsolutno zalužili tu gdje su, a i to im je malo. Ako su napustili SNP, što nijesu napustili funkcije koje im je SNP dao. Ja vas uvjeravam da ova vlada traje do 2024. oni ne bi podnijeli ostavke”, kazao je Joković.

SNP je od osnivanja pretrpio više partijskih rascjepa, pa je od najbrojnijeg kluba u Skupštini ostala na ivici cenzusa na ovogodišnjim parlamentarnim izborima, dok u Skupštini Glavnog grada više nema odbornike.

Ostavite komentar

Komentari (0)