test

Rmandić: Filip Adžić manipulator koji je MUP ostavio na aparatima

Standard

24/01/2024

22:55

Filip Adžić je Ministarstvo unutrašnjih poslova ostavio na aparatima – kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmandić.

“Ja se iskreno nadam, vjerujem i priželjkujem da se nikada više jedan takav neće pojaviti na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, jer – sa sadašnjih aparata – MUP ne bi preživio još jedno takvo rukovođenje. Potpuna devastacija, destrukcija, neprofesionalizam i uvođenje u policijske redove ljudi koji nemaju apsolutno nikakvog iskustva u aparat koji je vrlo osjetljiv – to je nedopustivo”, kazao je Rmandić, u emisiji “Na kraju dana” na televiziji E.

Suđenje Rmandiću danas je trebalo da bude održano u Sudu za prekršaje, ali je odgođeno za 18. mart zbog odsustva sudije Radoša Marinkovića koji je bolestan. Predsjedniku Nezavisnog sindikata policije se sudi zbog navodnog “drskog ponašanja i grubog vrijeđanja” tokom verbalnog sukoba sa bivšim ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem u septembru prošle godine.

“Podsjetiću na ono što se desilo na tom protestu prije nego su se upalile kamere, a to je da se gospodin Adžić zaletio na nas čim je izašao iz automobila. Nakon što su se kamere uključile, on se malo povukao, ali je nastavio sa bahatim i arogantnim ponašanjem prema nama, vrlo uvredljivim i uznemirujućim tvrdnjama koje nam je uputio i jednim ponižavajućim stavom gdje je pokušao da minimizira uticaj Nezavisnog sindikata, ali i njegovih članova”, navodi Rmandić.

Dodaje da im je Adžić tog dana rekao da im je Sindikat razbijen u paramparčad.

“Postavlja se pitanje zašto je to ministar tvrdio, na osnovu kojih informacija. Vjerovatno je on naredio to razbijanje ili je sam učestvovao u tom razbijanju”, kaže sagovornik TV E.

Rmandić dodaje da ih Adžićevo ponašanje tog dana nije iznenadilo te da su argumenti na njegovoj strani i da će ih iznijetu na ročištu – kad god bude održano.

“Ono što smo mi do sada u službi sve doživjeli, malo šta može da nas iznenadi, ali moram priznati da ovo još u Crnoj Gori nijesmo gledali – da se prvi put desilo da se jedan ministar zalijeće na jednog građanina, bio on civil ili njegov potčinjeni odnosno policajac. To je nešto što je presedan u crnogorskoj istoriji i mislim da se to neće desiti ponovo”, kaže Rmandić.

Predsjednik Nezavisnog sindikata policije dodaje i da na protestu ispred MUP-a, 20. septembra prošle godine, nije bio niti drzak niti uvredljiv prema tadašnjem ministru unutrašnjih poslova.

“I jutrošnja Adžićeva izjava pokazuje da je opsjednut Nezavisnim sindikatom policije. Nije propustio priliku da nas optuži za političko djelovanje – što apsolutno nije tačno. Zatim nas je optužio da se nijesmo zalagali za 13. platu, a on nam je navodno dao tu 13. platu. Podsjetiću samo smo dobili 200 eura i to se ni po kojim uslovim ne može nazvati 13. platom – bez ako Adžić ne smatra da mi treba da primamo platu od 200 eura”, kaže Rmandić.

Sagovornik TV E još jednom pozvao je bivšeg ministra unutrašnjih poslova na TV duel.

“Ono što mogu da zaključim jeste da je Adžić jedan vrlo ozbiljan manipulator koji se vrlo vješto koristi pogrešnim konstrukcijama i zamjenom teze. Da nije tako – on bi prihvatio nekoliko poziva koje sam mu uputio za javno sučeljavanje i javni duel. Evo i ovim putem ga pozivam da sjednemo ispred kamera bilo koje crnogorske televizije, da ukrstimo argumente i vidimo ko je šta radio ispravno, a šta pogrešno”, navodi Rmandić.

Gost emisije “Na kraju dana” vjeruje da će i ovaj poziv ostati bez odgovora jer, kako kaže, Adžić nema hrabrosti, a ni argumentacije kojom bi se suprotstavio Rmandiću.

Ostavite komentar

Komentari (0)