Šabović poručio Foliću: Ukoliko imenujete novog načelnika ne isključujem mogućnost organizovanja protesta

Nakon što je direktor Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) Goran Folić nezakonito, pravno neosnovano i bez ikakvih odlučnih činjenica u procesnom smislu razriješio načelnika Filijale Zavoda za zapošljavanje u Plavu , Mirzu Medunjanina, koji je po nacionalnosti Bošnjak a ne pripada Folićevoj partiji, jasno je da je po srijedi obračun na političkom i nacionalnom nivou, kazao je predsjednik sindikalnog udruženja Opštine Plav i i funkcioner SDP-a, Mirza Šabović.
Šabović poručio Foliću: Ukoliko imenujete novog načelnika ne isključujem mogućnost organizovanja protesta

“Kako drugačije objasniti ovako brzopletu i bahatu odluku čelnog čovjeka Zavoda za zapošljavanje Crne Gore”, kazao je Šabović komentarišući odluku Folića da Medunjanina, koji je nešto više od godinu dana na poziciji načelnika Zavoda za zapošljavanje u Plavu, razriješi funkcije načelnika i istog imenuje na mjesto samostalni savjetnik III.

“Upravo ovaj način rasporedjivanja sa askpekta pravne struke je vrlo sporan jer predstavlja blago rečeno apsurd pa se ovakva degradacija ne može drugačije objasniti”, ocijenio je Šabović.

Prema njegovim riječima, predsjednik sindikata ZZZCG Dejan Vojvodić upoznao je Skupštinu sindikata uprave i pravosuđa sa ovim dešavanjima, a upoznat je i njen predsjednik Nenad Rakočević sa kojim je dodaje Šabović, imao priliku da obavi razgovor, “pa očekujem uskoro i regovanje kolega”.

“Kao predsjednik sindikalnog udruženja,mogu da Vam saopštim da svi oni oštećeni gradjani opštine Plav traže moju konkretniju reakciju na sva dešavanja u proteklih godinu dana,jer su politički subjekti a posebno oni koji bi trebali da vode računa o manje brojnim narodima i njihovim pravima iz radnog odnosa, pokazali nezainteresiranost za dešavanja u Plavu, ista je stvar sa određenim sinidkalnim organizacijama koje nijesu blagovremeno ili uopšte reagovale. Lično sam se trudio da uvijek smirujem tenzije i oštećene upućujem na institucije sitema”, kazao je Šabović.

Međutim, ocjenjuje, sve ono što se dešavalo u prethodnom periodu u Plavu, a odnosi se na nezakonita razrješavanja direktora, nezakonit prekida radnog odnosa, kao i na činjenicu da u policiji u Plavu nijesu produženi ugovori o radu samo licima bošnjačke nacionalnosti, da Bošnjaka i drugih manje brojnih naroda praktično nema na rukovodećim mjestima u ovom gradu.

“Revanšizam prema političkim neistomišljenicima uzeo maha,stvorila je ambijent marginalizacije osnovnih ljudskih prava, ali i omalovažavanje jedne gradjanske zajednice, reklo bi se od poštara do direktora, Plavljanina teško naći. Paradoks je da nas je prethodna Vlada raseljavala,a ova odlazeća vlada se borila protiv iseljavanja Plavljana tako što je zapošljavala u Plavu građane iz drugih opština, dok za Plavljane nije imalo mjesta”, rekao je Šabović,

Prema njegovim riječima, u nezvaničnoj komunikaciji sa pojedinim liderima i visokim funkcionerima političkih subjekata koji su dio parlamentarne većine ukazivao je na problem dovođenja kadrova i zapošljavanja lica koja nijesu sa teritorije opštine Plav,

Međutim, dodaje Šabović, sem u nekoliko slučajeva ta praska je u velikom obimu nastavljena, što predstavlja razlog nezadovoljstva kod većine gradjana, a sve “naprijed navedeno upućuje na eklatantno kršenje elementarnih prava garantovanim Ustavom i Zakonom o radu, što je kulminiralo potezom čelnog čovjeka Zavoda za zapošljavanje”.

“Apelujem na Gorana Folića koji je odlazeći direktor da vrlo ozbiljno procijeni situaciju u konkretnom slučaju, te da ukoliko imenuje novog načelnika, (a po dosadašnjim iskustvima to će biti neko izvan Plava), ne isključujem mogućnost iskazivanja nezadovoljstva putem javnog okupljanja na kojem ću pored radnika pozvati i građane ali i kolege iz Sindikata širom Crne Gore”, zaključio je Šabović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Kismet

svi Plavo-Gusinjani na ulicama pokazite nezadovoljstvo ovom Fasisti.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Stvaran broj nezaposlenih teško utvrditi, statistiku remeti i siva zona

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Škaljarski klan obezglavljen: Ko je bio Jovan Jovica Vukotić?

UP: Još uvijek nema zvanične potvrde ubistva Jovana Vukotića

VUJOVIĆ za Standard: Transkripti Mportala više nego alarmantni, Abazović manipuliše i prednjači u relativizaciji slučaja

EU i SAD ne vide DF kao pouzdanog partnera