test

Bez kvoruma za sjednicu; Jovanović: Božović jeste i biće predsjednik Opštine Budva

Standard

18/07/2023

11:28

Sjednica Skupštine opštine Budva odložena je za 15. avgust s obzirom na to da za današnju nije bilo kvoruma - zato što su odsustvovali brojni odbornici iz nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF), Demokrata, Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), kao i Socijaldemokratske partije i koalicije okupljene oko Demokratske partije socijalista (DPS).

Na dnevnom redu je trebalo da budu Odluka o zaključivanju sporazuma radi regulisanja prava i obaveza između Opštine Budva i Dukley marina oko preuzimanja Luke Budva. 

“Opšte je poznato da je legitimni i legalni predsjednik Opštine Milo Božović u pritvoru. Danas su se našli neki da ne dođu na sjednicu i pošalju vrlo jasnu poruku. Mi smo tu poruku razumjeli i jasna nam je. Ovog puta im poručujemo da im ono što su uzeli ne pripada i da ono što misle da će da realizuju – da tog filma neće gledati. Gospodin Božović jeste i biće predsjednik Opštine bez obzira na stav Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), Višeg tužilaštva, određenih političkih subjekata – koji su čak i glasali za njega, a bogomi i pojedinih odbornika koji danas žele da zaborave što je izborna volja građana Budve. Gospodin Božović i ovaj saziv parlamenta će funkcionisati dok građani ne kažu drugačije. Samo se vlast može uspostaviti i mijenjati na izborima”, poručio je predsjednik Skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović na sjednici.

Istakao je da nijedan od odbornika nije najavio odusustvo sa današnje sjednice.

“Nama su potpuno nejasni razlozi zbog kojih danas neko nije došao da raspravljamo o ovim veoma važnim tačkama dnevnog reda koji su u interesu građana Budve. Kada učestvujemo na izborima, očigledno smo laki na riječima i obećavanjima – problem je kad ta obećanja treba da se realizuju, i kad treba ovdje doći i dići ruku da Luka Budva konačno završi u rukama građana Budve. To se čekalo 20 godina i svi smo to u izbornim programima obećali, ali vidimo da danas ima promijenjenih mišljenja”, kazao je on.

On je ukazao na to da sjednici nijesu prisustvovali ni odbornički klubovi koji su bili za to da se formira posebno preduzeće ovim povodom.

“Izgleda da je problem to što bi Luka Budva, radi ekonomičnosti i cjelishodnosti, bila pripojena komunalnom – a ne bi bilo formirano posebno preduzeće”, ocijenio je Jovanović.

Onima koji danas nijesu došli na sjednicu je poručio da preuzimaju odgovornost za buduće poteze.

“Vidimo da je najavljen protest za strana udruženja ribara, da su stvorene sve pravne pretpostavke od Vlade Crne Gore i Morskog dobra da se ta Luka preuzme, shodno sporazumu koji je potpisan između predsjednika Opštine i izvršnog direktora JU Morsko dobro 7. marta, kao i da postoje propisane obaveze. Za to bi odgovornost trebalo da snose oni koji danas nijesu došli i digli ruku za odluku da se Luka Budva vrati građanima”, poručio je Jovanović.

Građani su ih, kako je kazao, birali da bi zastupali njihove interese, a ne sopstvene.

“Mi smo 2020. godine iz Budve jasno poručili da nećemo dozvoliti prekrajanje izborne volje DPS-u, poručićemo i nekim drugima. Ono što su građani Budve izabrali mora da bude zakonitost koju svako mora da poštuje. Ako postoji neki lični interes, nezadovoljstvo ili bilo šta, taj odbornik treba mandat da vrati građanima da oni shodno izbornoj volji dobiju svog predstavnika – a na sljedećim izborima neka se kandiduju i osvoje te mandate svojim glasovima – pa neka dođu u ovu salu da kažu koji je to problem zbog kojeg grad ne može da krene”, naveo je Jovanović.

Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: RTV Budva

Ostavite komentar

Komentari (0)