test

Skupština danas ipak neće o IBAR zakonima

Standard

04/06/2024

13:01

Poslanici crnogorskog parlamenta nastavili su danas rad. Predsjdnik Skupština Andrija Mandić je kako je ranije najavio dnevni red predložio na samoj sjednici.



“Dnevni red ću predložiti na samoj sjednici”, naveo je Mandić prilikom zakazivanja sjednice.

Premijer Milojko Spajić je saopštio da danas su IBAR zakoni u parlamentu, a strategija za borbu protiv korupcije na Vladi.

Tok sjednice:

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je tokom sjednice saopštio dnevni red: Predlog zakona o lobiranju, Predlog zakona o izmjeni dopuni zakoni kao o krivičnom postupku, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sudovima, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sudskom savjetu i sudijama, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o državnom tužilaštvu, Predlog zakona o izmjeni i dopuni zakona o specijalnom državnom tužilaštvu, Predlog zakona o sprečavanju korupcije, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o oduzimanju imovinske koristi istačene kriminalnom djelatnošću,  Predlog zakona o medijima, Predlog zakona o nacionalnom javnom emiteru i javnom medijskom servisu Crne Gore, Predlog zakona o audio-vizualno-medijskim uslugama, Izbor imenovanja i razrešenja.

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević je upitao Mandića zbog čega je sjednica parlamenta odgađana dva puta?

Mandić je odgovorio da dogovor sa kolegijuma nijesu realizovali i nijesu, kako kaže, pretočili u konačnu realizaciju sjednice.

Mandić je rekao da je plan da do četvrka veče bude završen najveći dio dnevnog reda, nakon čega će biti glasanje o zakonima. 

Izvor (naslovna fotografija):

; Screenshot

Ostavite komentar

Komentari (0)