test

Vlada imenovala članove Komisije za žalbe

Standard

02/02/2022

18:56

Vlada Crne Gore je, na današjoj sjednici, a na predlog Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, imenovala diplomirane pravnike Đorđa Radulovića, Edinu Bulić, Marinu Petrić i Enisu Birno za članove/ice Komisije za žalbe, saopšteno je iz tog resora.

Postupak provjere kandidata sprovela je Komisija formirana Odlukom direktorice Uprave za kadrove (UZK). Predstavnik Ministarstva javne, uprave, digitalnog društva i medija bio je predsjednik Komsije u postupku pred UZK. Nakon tog postupka i sačinjavanja liste kandidata ministarka Tamara Srzentić je razgovarala sa svim kandidatima i predložila Vladi imenovanje – kazali su iz Ministarstva javne uprave.

Iz tog resora su kazali da su ohrabreni što se na konkurs prijavilo 27 kandidata i to pet za predsjednika i 22 kandidata za članove Komisije za žalbe, a provjeri kompetencija, znanja i sposobnosti odazvalo se 17 kandidata, a nakon pisanog testa sproveden je strukturirani intervju.

Prema njihovim riječima, imenovani članovi/članice će stručnošću, iskustvom, kompetencijama i liderstvom činiti sjajan, izbalansiran tim i odmah po stupanju na dužnost počeće da rade i rješavanju što veći broj predmeta.

S obzirom na to da kandidati za predsjednika Komisije za žalbe nisu ispunili potrebna očekivanja, Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija ove sedmice će ponoviti javni konkurs i ovom prilikom sve zainteresovane ohrabrujemo da se prijave – zaključili su u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

Vlada Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)