test

Vlahović: Posebno je nedopustivo da MVP i Ivanović ćute na Vučićeve uvrede

Standard

30/03/2024

17:56

Diplomata i predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora (CHO) Miodrag Vlahović osvrnuo se na to što vlast ćuti na uvrede koje je juče predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio našoj ministarki evropskih poslova Maidi Gorčević nakon što je saopštila da će Crna Gora podržati ulazak Kosova u Savjet Evrope.

Vlahović je izričit da je posebno nedopustivo to što ministar vanjskih poslova Filip Ivanović i njegov resor ne reaguju.

“Da li biste ćutali kada bi tako o koleginici ministrici rekao zvaničnik Hrvatske, BIH, Albanije ili Kosova? Ili biste “hrabro”, “principijelno”, “viteški” reagovali?”, pitao je Vlahović činioce vlasti u objavi na Iksu.

Podsjećamo, Vučić je juče rekao da je Gorčević otišla u Prištinu da se izvinjava Amerikancima.

“Vidio sam i ovu ministarku danas, Gorčević, sva je ustreptala. Sram ih bilo. Misle da imaju pravo i da se hvale kako nam otimaju dio teritorije i da se bahato ponašaju ne bi li se izvinili Amerikancima. Moraju valjda tako da se ponašaju što je jedna časna žena Maja Vukićević, odbila da glasa za Kosovo u Savjetu Evrope, pa su brže bolje otišli u Prištinu da se izvinjavaju naglavačke. Misle da mogu sve jer ih štite Amerika, Njemačka i ovi velikani. Šta smije Srbije nama da kaže, evo neka vide da smije”, rekao je on.

Dodao je da ne sumnja da će Crna Gora u aprilu podržati ulazak lažne države u Savjet Evrope.

“Glasaće sa obije ruke i noge, kao i uvijek”, poručio je Vučić.

Izvor (naslovna fotografija):

Miodrag Vlahović

Ostavite komentar

Komentari (0)