test

Albanija nije mogla do iznenađenja: Nakon šoka na počeku, ‘azuri’ rutinski došli do pobjede

Standard

15/06/2024

23:02

Nastup na Euru večeras su pobjedom otvorili i fudbaleri Italije. U drugom duelu uvodne runde grupe 'B', izabranici Lućana Spaletija upisali su tri boda protiv Albanije, uz rezultat 2:1 (2:1).



Duel u Dortmundu počeo je iznenađujućim golom Albanaca u 23. sekundi, no ‘azuri’ su već do 17. minuta preokrenuli. Od tada smo gledali potpunu dominaciju reprezentativaca Italije, koji su kontrolisali igru i bez naročitih problema stigli do tri boda. Doduše, u 90. minutu je Albanija imala veliku šansu, drugu na meču – ali se Donaruma nije dao iznenaditi.

Povezani Članci

Tako ćemo u drugom kolu pratiti utakmicu koja će imati eliminacioni karakter – riječ je o duelu Hrvatske i Albanije. Čini se, pritom, kako je Hrvatska favorit – jer, nijesu albanski igrači večeras pokazali puno toga. Preciznije – nijesmo od njih vidjeli ništa od onog izvrsnog repertoara kakav je krasio njihov nastup u kvalifikacijama.

Italiju, sa druge strane, sada čeka mnogo teži zadatak – u drugoj rundi slijedi klasik protiv Španije.

Tek što je počela utakmica, uslijedio je šok za Italijane. Nakon svega 23 sekunde, Albanija je postigla gol – doduše, veliku grešku napravio je Dimarko, koji je, izvodeći aut, loptu poslao ka svom šesnaestercu. Presjekao je to Nedim Bajrami i pogodio bliži ugao.

Ostavite komentar

Komentari (0)